Välkommen Melker Uppenberg!

Publicerad: 2023-03-17 11:14

IF Elfsborg är glada över att presentera och välkomna målvakten Melker Uppenberg. Melker ansluter från AFC Eskilstuna, och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 2026 ut.

– Det känns otroligt bra att få komma till en allsvensk förening. Att det är just Elfsborg är stort, och jag är väldigt glad att vara här, säger Melker.

Den 20-åriga norrlänning kommer närmare bestämt från hockeystaden Örnsköldsvik, men för Melker har det alltid varit fotboll som gäller. Han lämnade moderklubben Själevads IK för Friska Viljor FC där han bland annat utsågs till bästa målvakt i division 2, innan han tog klivet från hemstaden och gick till Superettanklubben AFC Eskilstuna. Under de senaste veckorna har Melker hunnit få en känsla för IF Elfsborg då han har varit med och tränat vid ett par tillfällen med laget. Nu tar han alltså klivet in i truppen på riktigt.

– Det är ju en nivåskillnad, det har jag känt när jag varit här och tränat med laget. Det blir ett högre tempo, det kommer vara lättare att göra misstag och det gäller att jag kommer upp i nivå för att visa att jag kan prestera även här. Sedan jag kom hit har allt varit klockrent. Jag har upplevt ett väldigt professionellt och bra bemötande från spelare, ledare och alla andra jag hunnit träffa i organisationen. Det känns väldigt kul att komma till Elfsborgs miljö, jag tror det kan gynna mig och min utveckling mycket, menar Melker.

Melker har alltså även haft chansen att påbörja arbetet med Linus Kandolin, IF Elfsborgs målvaktstränare, vilket är något han ser fram emot att göra mer intensivt framöver.

– Att få jobba med Linus känns extremt bra, det jag hittills har tränat med honom är precis sådan målvaktsträning jag länge velat ha. Linus är väldigt kompetent, och att få jobba mer med honom nu kommer bli riktigt roligt.

– När det gäller mina styrkor som målvakt så har jag längden, och skulle säga att jag är atletiskt lagd och kan röra mig bra trots min storlek. Jag är rätt orädd över lag och aggressiv i boxen, det kommer smälla och det ingår. Jag gillar att komma ut på till exempel inlägg och dominera så mycket jag kan. Sen kan man alltid bli bättre och det vill jag på alla plan, säger Melker.

Avslutningsvis summerar Melker förväntningarna på den kommande tiden.

– Det jag ser mest fram emot är att utvecklas så mycket som möjligt och bli så bra jag kan, både som fotbollsspelare och person. Jag ser fram emot att se hur långt jag kan ta mig. Målet är såklart att få spela matcher i Elfsborgströjan – det är det jag siktar på.

Melker Uppenberg

Född: 22 mars 2002
Position: Målvakt
Tidigare klubbar: Själevads IK, Friska Viljor FC, AFC Eskilstuna

Klubbchef Stefan Andreasson

– Vår redan starka målvaktsbesättning är nu komplett i och med Melkers ankomst. Melkers köps loss av AFC Eskilstuna och har skrivit på ett avtal som sträcker sig till säsongen 2026 ut.

Målvaktstränare Linus Kandolin

– Melker är en atletisk målvakt med spännande fysiska egenskaper. Han är reaktionssnabb, skicklig i en-mot-en-spelet och kommunikativ i att styra sin backlinje. Det är en väldigt ambitiös person som lägger ned ett stort arbete i att hela tiden utvecklas och han kommer passa väldigt bra in i vår grupp. Jag ser verkligen fram emot att jobba med Melker i vår miljö och följa hans resa i IF Elfsborg.

Huvudpartners