Slutspel väntar i Gothia Cup

Publicerad: 2023-07-19 17:42

De sista gruppspelsmatcherna spelades på onsdagen – nu väntar slutspel för Elfsborgs båda lag.

SEF Trophy:

IF Elfsborg – IF Brommapojkarna 0-0 (0-0)

Sista matchen i gruppspelet spelades på Gothia Park Academy 4 när IF Elfsborg ställdes mot IF Brommapojkarna där Stockholmslaget var piskade att vinna för att ta sig till A-slutspel, detta sedan Örebro vunnit mot Trelleborg tidigare. Vid seger hade Brommapojkarna tagit förstaplatsen i gruppen, därefter hade Elfsborg och Örebro stått på samma poäng. Elfsborg skulle å andra sidan gå vidare även vid ett oavgjort resultat, vilket det också skulle bli. Nollan spräcktes aldrig åt något håll och därmed kunde gulsvart ta sig vidare som gruppetta.

Nu väntar A-slutspel och åttondelsfinal där Elfsborg ställs mot IFK Norrköping på torsdagseftermiddagen, ett Norrköping som kom tvåa i sin grupp.

Gothia Puma Trophy

IF Elfsborg – Right to Dream 0-3 (0-2)

För U17-laget ställdes Elfsborg mot Right to Dream från Ghana, ett lag som idel tagit övertygande segrar i inledningen av turneringen. Elfsborg å i sin sida hade också gjort det, men nu blev det en ren seriefinal om förstaplatsen. Oavsett var båda lagen vidare redan på förhand, men givetvis var gruppsegern en morot.

Här skulle det dock bli för svårt för Elfsborg, men laget stod upp mot ett mycket talangfullt lag. Ghananerna tog ledningen i den 17′ minuten och utökade till 2-0 strax därefter. Elfsborg försökte att skapa nerv och reducera, men några mål fick laget inte in idag. Istället kunde Right to Dream sätta dit 3-0 i slutskedet, vilket också blev slutresultat.

Elfsborg får nu spela åttondelsfinal som grupptvåa, där motstånd och speltid kommer senare då grupperna ej är färdigspelade, i skrivandets stund.

Huvudpartners