Välkommen – Rufai Mohammed

Publicerad: 2024-04-02 12:05, Uppdaterad 2024-04-02 12:08

IF Elfsborg är glada över att välkomna den ghananske mittbacken Rufai Mohammed, som ansluter från Inter Allies FC. Rufai har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2028.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Människorna jag har träffat i och runt laget är fantastiska och väldigt hjälpsamma, säger Rufai.

Under ett par månader våren 2023 besökte Rufai IF Elfsborg för första gången och tränade då tillsammans med U19-truppen samt spelade matcher med U21.

– Redan då kände jag starkt att jag ville komma tillbaka och bli en Elfsborgsspelare på riktigt, menar Rufai.

Miljön hos IF Elfsborg är med andra ord inte helt obekant för den ghananske mittbacken – och i a-laget finns dessutom ett för honom välkänt ansikte sedan en lång tid tillbaka i Jalal Abdullai. De båda spelarna växte upp i samma by i norra Ghana och fick tillsammans sin grundläggande fotbollsutbildning i Inter Allies FC akademi som kallas Cedar Stars, beläget utanför huvudstaden Accra. De båda flyttades sedan upp i a-laget.

– Jag och Jalal fick spela ungefär en säsong tillsammans i Inter Allies FC a-lag innan han lämnade, och det ska bli väldigt kul att spela med honom igen. Han är en riktigt bra spelare.

Rufai har vidare representerat Ghanas ungdomslandslag vid ett flertal tillfällen. Bland annat gjorde han tre matcher i WAFU-turneringen där Ghanas U17-landslag slutade på en tredje plats.

– När vi tog tredjeplatsen i WAFU var jag kapten och fick leda laget, det var en häftig upplevelse och en erfarenhet jag tar med mig, säger Rufai.

På frågan om hur han skulle beskriva sig själv som spelare behöver Rufai inte fundera länge, utan har en tydlig bild av sina kvalitéer.

– Jag är lång, stark och tycker om att ta plats i backlinjen. Jag arbetar alltid hårt eftersom jag kräver mycket av mig själv och vill hela tiden utvecklas och bli bättre, menar han.

Nu ansluter Rufai till IF Elfsborgs a-trupp, och han ser mycket fram emot att sätta igång arbetet tillsammans med resten av laget.

– Jag ser positivt på framtiden och längtar till jag får chansen att kämpa och bidra med bra saker för laget och föreningen. Jag vill bara köra igång på riktigt nu, avslutar han.

Rufai Mohammed

Född: 15 mars 2006
Position: Mittback
Tidigare klubbar: Inter Allies FC

Klubbchef Stefan Andreasson

– Rufai imponerade på samtliga i föreningen under sitt första besök här, och vi är glada att han är tillbaka och att vi har lyckats hitta en lösning som gör honom till Elfsborgsspelare. Rufai köps loss från Inter Allies FC och har skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen 2028 ut.

Manager Jimmy Thelin

– Rufai är en för sin unga ålder stark mittback med stor potential att lära och växa ytterligare, vilket vi tror han kommer göra på ett bra sätt här i vår miljö med den starka drivkraft han även uppvisat.

Huvudpartners