Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

5-2 AIK – IF Elfsborg

Omgång 26 Publik: 12282

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 26
AIK – IF Elfsborg 5-2 (3-1)
Mål: Johan Blomberg (14′), Nicolas Marcelo Stefanelli (31′), Per Frick (33′), Haukur Haukusson (45′), Daniel Gustavsson (48′), Nicolas Marcelo Stefanelli (55′), Nicolas Marcelo Stefanelli (64′)
Gult kort, Elfsborg: Jon Jönsson, Alex Dyer
Rött kort, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard –  Jesper Manns (ut), Ibrahim Dresevic, Jon Jönsson, Adam Lundqvist – Simon Lundevall, Anders Randup, Alex Dyer (ut), Daniel Gustavsson – Issam Jebali (ut), Per Frick
Ersättare: David Olsson, Rami Kaib, Jesper Karlsson, Emir Bajrami (in), Christopher McVey (in), Viktor Prodell, Lasse Nilsson (in)
Publik: 12 282

Sammanfattning

Söndagseftermiddag i Solna betydde bortamatch mot AIK. Elfsborg kunde inte stå emot hemmalaget som vann med 5-2.

Elfsborg började matchen med att spela ett rakt och med ett väl samlat försvar och det kändes som att det var en omstart för di gule som väntade på Friends Arena efter veckans händelser. AIK å andra sidan visade inte på någon gästvänlighet och ville såklart inte ge bort något till Elfsborg som kom till matchen med en handfull avbräck i spelartruppen. Anders Randrup fick för andra matchen det här året ta en plats på mittfältet tillsammans med Alex Dyer och skulle också få Elfsborgs första chans i den sjätte minuten där det började med att Ibrahim Dresevic, som för övrigt gjorde sin första match från start fick till en viktig brytpassning som tillslut landade på danskens fötter. Anders Randrups skott till en farlig projektil och AIK:s målvakt fick sträcka ut ordentligt. AIK skulle dock få göra matchens första mål i den 14:e minuten när Johan Blomberg fick på en riktig rökare i krysset efter en hörna. Ett mål som Kevin Stuhr Ellegaard inte kunde nå, troligtvis ingen målvakt i världen hade nått den. Den danske burväktaren skulle få sin revansch när AIK fick straff i den 28:e minuten. Daniel Sundgren slog en bra hård pressad boll men Kevin läste den, gick åt rätt håll och tog även returen. En fin aktion av Elfsborgskaptenen som visade att han inte tänkte ge sig utan strid. Däremot fick han vittja nätet ett par minuter senare när AIK gjorde 2-0. Elfsborg ville inte ge sig och kröp närmare en reducering och som så många gånger förut så var det firma Lundevall/ Frick som fick utdelning på en frispark i den 33:e minuten. Simons pastej landade på Pers skalle som kunde styra in reduceringen. Elfsborg var tillbaka i matchen kändes det som. AIK kunde med halvlekens sista spark retsamt göra 3-1.

Att komma ut på nationalarenan med tvåmålsunderläge kändes i teorin som en omöjlig uppgift men Elfsborg ville visa att man kunde dem med. Daniel Gustavsson ville dessutom inte var sämre än Johan Blomberg som tidigare i matchen hade stänkt in ett skott i krysset och fick i början på halvlek nummer två till en riktig rökare som just landade i nät. En injektion för Elfsborg. AIK var ett nummer för stora och kunde göra 4-2 en stund senare. Elfsborg gjorde ett dubbelbyte med en halvtimma kvar av matchen och inbytta Emir Bajrami och Lasse Nilsson var mer eller mindre centimetrar från att få in ytterligare en reducering men istället kunde AIK punktera matchen med att göra 5-2. Ett glädjeämne var att Christopher McVey, lärling i Elfsborgs A-lag fick göra allsvensk debut när han ersatte Alex Dyer på mittfältet. En fläckfri insats, dessutom på fel position då han vanligtvis huserar som högerback. Ett spännande löfte att följa framöver.

Allsvenskan tar nu ett landslagsuppehåll och för Elfsborg väntar viktiga träningar, vila och uppladdningen inför slutspurten på året. Nästa match är mot GIF Sundsvall den 15 oktober på Borås Arena.

Inför matchen

Resan som är den återstående delen av säsongen inleddes tidigare under veckan, och nu har det blivit dags för match borta mot AIK. Det finns bara ett läge för IF Elfsborg nu, och det är att med energi och glödande vilja satsa framåt!
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför söndagens match.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 26
AIK – IF Elfsborg
Friends Arena, söndag 1 oktober, avspark 17:30
Matchen sänds i C More Sport och streamas på www.cmore.se (fullständig länk nedan)
Se AIK–Elfsborg här: https://www.cmore.se/sport/spel/3921034-fotbollssondag-aik-if-elfsborg

ELFSBORGS TRUPP
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Lasse Nilsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Per Frick, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Christopher McVey, Viktor Prodell, Alex Dyer
Frånvaro (skada/sjukdom/avstängning): Simon Olsson (framsida lår), Samuel Holmén (knäveckskada), Rasmus Rosenqvist (fotskada), Joakim Nilsson (avstängd), Jörgen Horn (avstängd),

FORMKURVOR
AIK (V–O–V–O–O)
24 september: Häcken–AIK 1–6
21 september: Sundsvall–AIK 0–0
17 september: AIK–Halmstad 4–1
10 september: Hammarby–AIK 1–1
27 augusti: AIK–Djurgården 1–1

IF Elfsborg (F–O–F–O–V)
25 september: Malmö–Elfsborg 6–0
19 september: Elfsborg–Djurgården 2–2
16 september: Häcken–Elfsborg 3–0
10 september: Elfsborg–Kalmar 2–2
27 augusti: Elfsborg–Halmstad 1–0

POÄNGLIGOR (TOPP 5)
AIK
Henok Goitom 8 (5+3)
Kristoffer Olsson 7 (2+5)
Nicolas Marcelo Stefanelli 7 (5+2)
Johan Blomberg 6 (2+4)
Daniel Sundgren 5 (4+1)

IF Elfsborg
Simon Lundevall 15 (6+9)
Issam Jebali 14 (7+7)
Per Frick 7 (6+1)
Daniel Gustavsson 7 (6+1)
Viktor Prodell 6 (5+1)

Adam Lundqvist och Alex Dyer inför söndagens match

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer