Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

1-1 Halmstads BK – IF Elfsborg

Omgång 13 Publik: 4852

Mål, Elfsborg: Simon Lundevall.
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Anders Randrup, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Alex Dyer (74), Simon Olsson, Simon Lundevall – Issam Jebali, Per Frick (80)
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Jon Jönsson, Rami Kaib, Emir Bajrami (80), Rasmus Rosenqvist (74), Arian Kabashi
Varning, Halmstad: Andreas Bengtsson
Varning, IFE: Jörgen Horn, Issam Jebali

Sammanfattning

Den allsvenska omstarten slutade med oavgjort resultat (1–1) för Elfsborg när man gästade Halmstad på Örjans Vall.

Solen fullkomligt exploderade till matchstart och bjöd upp till en ordentlig högsommarvärme för framför allt spelarna på planen, som såg något hämmade ut till en början.
Allt eftersom tempot satte sig så var det Elfsborg som tog tag i taktpinnen, men de riktigt vassa målchanserna uteblev innan den första halvleken nästan var slut.
Då sprang sig Daniel Gustavsson fri på högerkanten och passade in till en framstormande Issam Jebali som helt fri framför målvakten tyvärr fick se sitt avslut mirakelräddat av HBK–målvakten Isak Pettersson. På den efterföljande hörnan var Jocke Nilsson nära även han att ge gulsvart ledningen, men nicken gick strax utanför den vänstra stolpen.

0–0 i paus kändes ur Elfsborgsperspektiv orättvist med nyss nämnda chanser i åtanke, och det något förvånande HBK som tog tag i händelserna efter paus och försökte kontra sönder Elfsborg som dock klarade av de flesta försöken, förutom ett.
I minut 55 fick IFE en hörna som dock blev resultatlös, istället skruvade HBK upp tempot och fick till en vindsnabb kontring som slutade med att Nikolai Alho placerade in eldningsmålet bakom Kevin Stuhr Ellegaard.
Fram till målet var det Halmstad som hade fått matchen dit man ville, men lyckligtvis skulle Elfsborg komma att kvittera omgående. I minut 59 fick Simon Lundevall bollen från Per Frick och den tekniskt briljante Lundevall som är som bäst när han får transportera bollen tätt intill sig i fart på små ytor gled igenom HBK–försvararna och sköt in 1–1.

Vild glädje från de många tillresta och gulklädda supporterhjältarna bakom målet, och tyvärr skulle de inte få måljubla någon mer gång denna lördagskväll i Halmstad.
Men nära var det, flera gånger om. Issam Jebali hade ett sjungande skott i kryssribban som var värd ett bättre öde och precis i slutet kom Emir Bajrami någon centimeter från att kunna hoppa in ett mål. HBK var nära ett par gånger också, genom friläge och allra farligast ett klockrent stolpskott.
1–1 och varsin poäng i den allsvenska omstarten var såklart inte något som Elfsborg hade hoppats på inför matchen, men med tanke på hur det såg ut planen med mycket närkampsspel, förmodat trötta hjärnor i värmen och nästan broderligt delat på helchanser och bollinnehav så kan man inte säga så mycket annat än att det i slutändan var ett rättvist resultat.

Inför matchen

Elfsborg ska äntligen spela allsvensk fotboll igen! Uppehållet är över och på lördag åker gulsvart, både lag och så många supportrar som det någonsin är möjligt, till den halländska västkusten för match mot HBK i den trettonde omgången.
Läs om hur förutsättningarna ser ut inför den efterlängtade matchen!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 12
Halmstads BK – IF Elfsborg
Örjans Vall, lördag 1 juli, avspark 18:00
Vi uppmanar ALLA elfsborgare att ta sig till matchen och färga Halmstad gult!
#GultHalmstad

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Per Frick, Simon Olsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer
Frånvaro: Samuel Holmén (blir spelklar 15 juli), Jesper Karlsson (landslagsuppdrag, U19–EM i Georgien), Lasse Nilsson (ryggbesvär)

Elfsborg avslutade vårsäsongen som ett av allsvenskans absolut formstarkaste lag med tio av tolv möjliga poäng på de fyra sista matcherna. Inför omstarten av allsvenskan ligger gulsvart på en åttondeplats i den oerhört jämna tabellen, och man har bara tre poäng upp till tredjeplatsen.
På vårsäsongens tolv matcher spelade IFE ihop 18 poäng och gjorde fantastiska 24 mål, mest av alla lag i serien och alltså i snitt två per match. De 19 insläppta känns av naturliga skäl inte lika bra, men under de fyra sista vårmatcherna gick det att se en klar förbättring i stabilitet och defensivt arbete över hela banan, så även där pekar det uppåt för Elfsborgs gulsvarta eleganter.
Sedan vinsten mot Häcken den 2 juni har man hunnit med att ha en välbehövlig ledighet på tio dagar men efter den var det naturligtvis full fokus och stenhård träning i ett par veckor som förhoppningvis ska leda fram till att man bevarat sin fina form från våravslutningen.

Första testet för Elfsborg för resten av säsongen 2017 blir lördagens bortamatch mot Halmstads BK som inför kampen ligger på femtonde och näst sista plats i allsvenskan. På sina tolv matcher under vårsäsongen har HBK spelat ihop sex poäng, gjort åtta mål (minst gjorda i serien) och släppt in 18 stycken. Under uppehållet har HBK gjort en rokad på tränarsidan då förre huvudtränaren Janne Jönsson numera enbart är manager medan förre assisterande tränare Igor Krulj har tagit över sysslan som huvudtränare.
Elfsborg vill fortsätta på sin positiva trend, påeldad av Samuel Holméns återkomst till föreningen, och klättra i tabellen upp mot toppositionerna medan HBK är i behov av en nystart och jakt på fortsatt allsvensk existens. Med andra ord finns alla förutsättningar för en spännande och underhållande match där gästande IFE kommer bäras fram av alla tillresta gulsvarta supportrar.

FORMKURVOR
Halmstads BK (F–F–O–F–F)
4 juni: Sirius – Halmstad 2–1
27 maj: Norrköping – Halmstad 3–2
20 maj: Halmstad – Örebro 0–0
17 maj: Häcken – Halmstad 2–1
14 maj: Halmstad – Hammarby 1–2

IF Elfsborg (V–O–V–V–F)
2 juni: Elfsborg – Häcken 2–0
28 maj: Göteborg – Elfsborg 1–1
22 maj: Elfsborg – Jönköping 3–0
18 maj: Elfsborg – Eskilstuna 2–1
14 maj: Sirius – Elfsborg 4–1

POÄNGLIGOR (TOPP 5)
Halmstads BK
Fredrik Olsson 3 (3+0)
Alexander Ruud Tveter 3 (1+2)
Sead Haksabanovic 2 (2+0)
Nikolai Alho 2 (0+2)
Andreas Bengtsson 1 (0+1)

IF Elfsborg
Issam Jebali 7 (4+3)
Simon Lundevall 6 (1+5)
Per Frick 5 (5+0)
Daniel Gustavsson 4 (3+1)
Lasse Nilsson, Joakim Nilsson & Viktor Prodell 3 (3+0)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer