Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

2-1 Hammarby IF – IF Elfsborg

Omgång 16 Publik: 20420

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 16, 24 JULI 2017
HAMMARBY IF – IF ELFSBORG 2-1 (1-1)
Målskyttar, Elfsborg: Daniel Gustavsson
Varningar, Elfsborg: Samuel Holmén
Utvisning, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Jesper Manns (ut), Joakim Nilsson, Jörgen Horn, Adam Lundqvist, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Olsson (ut), Simon Lundevall, Viktor Prodell, Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jon Jönsson (in), Rami Kaib, Alex Dyer (in), Rasmus Rosenqvist, Jesper Karlsson, Emir Bajrami
Publik: 20 420

Sammanfattning

Allsvenskan vände på måndagskvällen när Elfsborg tog sig till huvudstaden för möte med Hammarby på Tele2 Arena. Ett Hammarby som idag drog längsta strået och kunde vinna med 2-1.

Jämfört med den första matchen lagen emellan så var det ett mer aggressivare och jagande Hammarby som säkert ville göra en bättre match än den man gjorde i Borås när Elfsborg körde över de grönvita med 3-0.
Det var en intensiv första halvlek där Hammarby kunde styra spelet på Tele2 Arena, en arena som Elfsborg för övrigt inför matchen var obesegrad på (mot Hammarby vill säga). Hammarby och andra sidan hade inte förlorat hemma i årets allsvenska, senast man förlorade på hemmaplan var just mot Elfsborg under förra årets allsvenska. Hammarby kunde ta ledningen när Björn Paulsen skruvade in 1-0 i den 21:a minuten. Elfsborg replikerade sig ganska omgående när firma Lundqvist, Lundevall och Prodell kunde servera Daniel Gustavsson som inte gjorde några misstag och satte dit 1-1. Målet kom i den 28:e minuten och var typiskt Elfsborg, man satte fart på en kant, ett par snabba passningar och bollen var i mål. Ett härligt mål som gav laget ny energi fram till paus.

Energi fanns det gott om in i andra halvlek och när den väl sparkades igång så hade Elfsborg bollen mer eller mindre i fem minuter utan att komma till den där effektiviteten som fanns i lagens första match för en vecka sedan. Det kunde sånär ha blivit ledning när Issam Jebali fick ett bra läge efter framspelning av Daniel Gustavsson men i skottögonblicket tappar han stödjebenet och det blir ett skott utan kraft som kunde ta sig en bit utanför målvaktens högra stolpe.
Adam Lundqvist var på spelhumör och i den 50:e minuten slog ett av hans tusentals inlägg denna säsong och bollen landade på Daniel Gustavssons volley, hans skott gick i ryggen på en Hammarbyare och ut. Fina chanser av Elfsborg som dock saknade de där sista procenten.
I den 54:e minuten kunde Hammarby ta ledningen när Björn Paulsen gjorde sitt andra mål för dagen.
Elfsborg flyttade fram manskapet och bytte in Alex Dyer och Jon Jönsson för att få till ytterligare tyngd framåt och spelade med en trebackslinje sista 20 minuterna. Med kvarten kvar skulle Elfsborg få sitt gyllene läge att kvittera när Simon Lundevalls inlägg nådde Issam Jebali, i den redig trängsel bara en meter från mål skulle stöta in bollen men en försvarsfot kom emellan och bollen kan lämna mållinjen till Hammarbys fördel.

Några mer mål blev det inte i matchen och Elfsborg fick se sig besegrat av Hammarby för första gången på Tele2 Arena. Ett resultat Magnus Haglund inte var nöjd med:

– Det är en ganska jämn första halvlek, de är tajtare än i första matchen.
Vi är inte effektiva nog, vi skapar många chanser. Hammarby är kompakta i sitt försvarsspel, vi får igång det i andra halvlek men effektiviteten saknas. Samuel Holmén gör en ny bra match och driver på när vi ligger under, det tar vi med oss. Vi kämpar till slutet men får inte med oss några poäng idag. Det är lite surt idag.

Inför matchen

Dags för returmöte! Nu vänder serien och formstarka Elfsborg åker till Stockholm för att möta Hammarby en andra gång inom loppet av en vecka.
Läs, lyssna och se hur förutsättningar ser ut inför den spännande drabbningen!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 16
Hammarby IF – IF Elfsborg
Tele2 Arena, måndag 24 juli, avspark 19:00
Matchen sänds på C More Sport och streamas på www.cmore.se (fullständig länk nedan)
Länk till Hammarby–Elfsborg: https://www.cmore.se/sport/spel/3912518-fotbollsmandag-hammarby-if-elfsborg

ELFSBORGS TRUPP
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer
Frånvaro: Per Frick (bristning, baksida lår), Anders Randrup (knäskada på träning, undersöks de kommande dagarna)

FORMKURVOR
Hammarby IF (F–V–F–V–O)
17 juli: Elfsborg–Hammarby 3–0
8 juli: Hammarby–Örebro 3–0
3 juli: Häcken–Hammarby 2–0
4 juni: Hammarby–Djurgården 3–1
28 maj: Hammarby–Jönköping 2–2

IF Elfsborg (V–V–O–V–O)
17 juli: Elfsborg–Hammarby 3–0
9 juli: Norrköping–Elfsborg 1–3
1 juli: Halmstad–Elfsborg 1–1
2 juni: Elfsborg–Häcken 2–0
28 maj: Göteborg–Elfsborg 1–1

POÄNGLIGOR (TOPP 5)
Hammarby IF
Pa Dibba 7 (6+1)
Arnór Smárason 6 (3+3)
Björn Paulsen 6 (3+3)
Jiloan Hamad 4 (2+2)
Romulo 3 (3+0)

IF Elfsborg
Simon Lundevall 11 (5+6)
Issam Jebali 9 (4+5)
Per Frick 6 (5+1)
Joakim Nilsson 4 (4+0)
Viktor Prodell 4 (3+1)

Daniel Gustavsson och Jörgen Horn inför Hammarby borta

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer