Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

4-1 IK Sirius – IF Elfsborg

Omgång 8

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 8, 14 MAJ 2017
IK SIRIUS FK – IF ELFSBORG 4-1 (1-1)
Målskyttar, Elfsborg: Per Frick
Varningar, Elfsborg: Jon Jönsson, Simon Olsson
Utvisning, Elfsborg: Jon Jönsson
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Rami Kaib (ut), Joakim Nilsson, Jon Jönsson,  Adam Lundqvist, Daniel Gustavsson, Issam Jebali , Simon Olsson (ut), Simon Lundevall (ut), Per Frick, Viktor Prodell
Ersättare: David Olsson, Ibrahim Dresevic (in), Rasmus Rosenqvist (in), Alex Dyer (in), Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Lasse Nilsson

Sammanfattning

Elfsborg tog sig till Uppsala för att för första gången i allsvenskan möta Sirius. Elfsborg började starkast men det blev tillslut förlust med 4-1.

Matchen hann inte att sätta sig innan Issam Jebali fick fram ett inlägg till Per Frick som efter lite flipperspel kunde kriga in ledningsmålet för di gule. Elfsborg första 10 minuter var riktigt bra på den svårspelade planen men Sirius fick energi när man i den 12:e minuten kvitterade Elfsborgs ledning genom Christer Gustafsson. Första halvlek var inte den mest skönspelade man sett och det var en del snedstudsar, felpassningar och mycket kamp på Studenternas IP. I mitten på halvleken fick Elfsborg ett gyllene läge att ta ledningen för andra gången i matchen men Daniel Gustavssons patenterade snett-inåt-bakåt fick Per Frick för nära sig och trampade på bollen istället för att sätta den i mål. Vår danska keeper och kapten Kevin fick göra några riktigt svettiga räddningar och Sirius var farliga i sina omställningar under den första halvleken.

Per Frick träffade Cmore i halvtid och han sa såhär om första fyrtiofem:
– Första 10-15 minuter är bra. Sen sätter vi sätter ingen press och vinner inga andrabollar, vi måste höja oss i andra.

Andra halvlek var till en början jämn och lagen byttes om att ha chanser utan att egentligen skapa några farligheter. I den 61 minuter kom dock Sirius att göra 2-1 bakom Kevin Stuhr Ellegaard efter en frispark. Tio minuter senare drog Jon Jönsson på sig sin andra varning för dagen och fick lämna planen med 20 minuter kvar att spela. Detta drog propen ur Elfsborg och det hann bli både 3-1 och 4-1 till Sirius innan domaren blåste av matchen. Nu finns det inget annat än att ta nya tag på torsdag mot AFC.

På den efterföljande presskonferensen sa tränade Magnus Haglund såhär om matchen:
–Vi inleder matchen på ett bra sätt och får utdelning bra i matchen direkt, men sedan kommer vi av oss. Början på andra halvlek rullar Sirius bra och de vinner mycket andrabollar där vi inte är med och efter utvisningen på Jon Jönsson har vi kvar vår trebackslinje för att ha våra offensiva kort kvar på planen, men det går inte vägen. Vi är självklart besvikna då vi började matchen såpass bra som vi gjorde.

 

Inför matchen

Dags för allsvensk bortamatch i Uppsala! Elfsborg gästar under söndagen Sirius i den åttonde allsvenska omgången, och det är som vanligt viktiga poäng som står på spel.
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 8
IK Sirius – IF Elfsborg
Studenternas IP, söndag 14 maj, avspark 17:30
Matchen sänds i C More Fotboll och streamas på www.cmore.se (fullständig länk nedan).
Länk till Sirius–Elfsborg: https://www.cmore.se/sport/spel/3885276-ik-sirius-fk-if-elfsborg
Beställer du matchen genom DENNA LÄNK så gynnar det IF Elfsborg

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Adam Lundqvist, Jon Jönsson, Christopher McVey, Daniel Gustavsson, Lasse Nilsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer
Frånvaro: Anders Randrup (avstängd), Jesper Manns (nyligen tillbaka från skada, men vilas mot Sirius), Jörgen Horn (nyligen tillbaka från skada, men vilas mot Sirius)

LAGENS SENASTE MATCHER
IK Sirius (V–V–F–O–O)
17 april: Norrköping–Sirius 0–2
24 april: Sirius–Kalmar 3–0
27 april: AIK–Sirius 1–0
1 maj: Sirius–Jönköpings Södra 1–1
5 maj: Häcken–Sirius 2–2

IF Elfsborg (F–V–O–O–F)
16 april: Djurgården–Elfsborg 3-0
20 april: Elfsborg–Örebro 3–0
26 april: Sundsvall–Elfsborg 1–1
2 maj: Elfsborg–Östersund 4–4
8 maj: Elfsborg–Malmö 1–2

POÄNGLIGOR (TOPP 5)
IK Sirius
Moses Ogbu 4 (2+2)
Kingsley Sarfo 4 (3+1)
Christer Gustafsson 2 (2+0)
Jesper Arvidsson 2 (0+2)
Stefano Vecchia 1 (0+1)

IF Elfsborg
Issam Jebali 4 (2+2)
Simon Lundevall 4 (1+3)
Per Frick 3 (3+0)
Viktor Prodell 3 (3+0)
Lasse Nilsson 2 (2+0)

Janne Mian och Kevin Stuhr Ellegaard inför bortamatchen mot Sirius

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer