IF Elfsborg – Malmö FF

Publicerad: 2019-07-02 11:29, Uppdaterad 2019-09-22 19:34
Omgång 24

IF Elfsborg tog under söndagen emot guldjagande Malmö FF på Borås Arena. Hemmalaget kämpade hårt hela vägen in till slutsignalen, men fick till slut se sig besegrade.

IFE inledde söndagens hemmamöte med Malmö FF på ett väldigt sprakande vis. Den första kvarten var egentligen helt och hållet gul, och mycket av de offensiva kreationerna kom från Jesper Karlsson på vänsterkanten. Framför honom fanns en som vanligt hårt arbetande Per Frick och till höger startade målskytten från senast, Jonathan Levi.

Di Gule spelade med en vågat hög press på topplaget MFF – med stor framgång.

Gästerna kom dock in i matchen allt mer och den resterande delen av den första halvleken var en relativt jämn historia. Elfsborg hittade lite halvchanser och MFF testade skott ett antal gånger.

Till den andra halvleken gjorde en förändring i Jimmy Thelins elva. Stian Gregersen utgick och in på plan kom Gustav Henriksson.

Formstarka Jesper Karlsson såg återigen otroligt spelsugen ut, något som även syntes i halvlek nummer två. Tio minuter in stod han för ett imponerande förarbete och hittade sedan ut till höger där Per Frick befann sig. Frick tog emot bollen, tittade upp och hittade tillbaka till Karlsson som gick på skott. Ett skott som olyckligtvis inte nådde hela vägen till ett mål.

Det fina hemmaspelet fortsatte sedan. Elfsborg hittade både in och fram flera gånger om.

Men istället kom ett ledningsmål från MFF. Anders Christiansen tråcklade sig fram och gick på skott. Skottet räddades av Tim Rönning, men returen gick till Guillermo Molins som sköt på Frederik Holst som kastade sig för att täcka det öppna målet. Returen satte sedan Antonsson i mål, men målet tillskrevs senare Molins då både Holst och bollen befann sig innanför mållinjen.

I minut 80 var IFE ytterst nära att kvittera, vilket inte alls hade varit orättvist. Frederik Holst hittade in med ett inlägg till en löpande Jonathan Levi. Levi tajmade perfekt och träffade bollen klockrent med pannan – men nicken gick just över.

Mot slutet tilldömdes Malmö en straff som Jo Inge Berget satte till 0–2, och minuten senare placerade Marcus Antonsson in 0–3. Tungt efter en stark period från hemmalaget.

IF Elfsborg kämpade tappert men det blev Malmö FF som lämnade Borås Arena med alla tre poäng. I nästa omgång, på onsdag, ställs IFE mot BK Häcken på bortaplan.

IF Elfsborg–Malmö FF 0–3 (0–0)

Målen: 0–1 Guillermo Molins (62), 0–2 Jo Inge Berget (83, straff), 0–3 Marcus Antonsson (84)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Frederik Holst, Stian Gregersen (46), Alejandro Portillo, Simon Strand–Jonathan Levi, Simon Olsson, Sivert Heltne Nilsen, Samuel Holmén (68), Jesper Karlsson–Per Frick (69)

Ersättare: Camil Altun, Gustav Henriksson (46), Rami Kaib, Stefan Ishizaki (68), Robert Gojani, Simon Lundevall, Deniz Hümmet (69)

Varningar, IFE: Frederik Holst (49), Alejandro Portillo (83)