1-1 BK Häcken – IF Elfsborg

Omgång 12

Det blev varsin poäng för IF Elfsborg och BK Häcken. Matchen på Bravida Arena slutade 1–1 (1–1) där Per Frick stod för IFE:s mål.

Under söndagen var det åter dags för match i allsvenskan efter veckans kvalseger i Europa Conference League. BK Häcken på Bravida Arena var det som stod på agendan för Di Gule.

BK Häcken, som precis som Elfsborg visat upp en fin form i allsvenskan den senaste tiden, inledde det här mötet allra bäst. Men även om det under matchens första skede var hemmalaget som stod för initiativet var det ett IFE som stod rätt bakåt och vägrade släppa igenom motståndarna.

Det för dagen rödklädda Elfsborg var dock laget som skulle trycka in matchens första mål – och det på en omställning. Rasmus Alm drev framåt och släppte bollen vidare till Per Frick i precis rätt läge, varpå den senare som då tagit sig in i straffområdet tryckte in bollen i nät.

Målet gav stort självförtroende – men också tändvätska till matchen. IF Elfsborg tog tag i matchbilden allt mer jämfört med starten, och samtidigt blev det allt mer intensivt på planen. Det var tydligt att båda lagen inte hade någonting annat än tre poäng i tankarna.

Både Simon Strand och Christopher McVey fyllde mer än gärna på från respektive ytterbacksposition, och fler än en gång hittade Strand ut till kollegan på andra kanten med välriktade crossbollar.

BK Häcken hade svårt att komma till de riktigt heta målchanserna, men kunde trots det få in ett kvitteringsmål efter dryga halvtimmen. Efter en rörig situation i IFE:s straffområde fick till slut Alexander Jeremejeff en rensning på sig och bollen seglade oturligt, för Elfsborgs del, in i mål.

Omställningarna var Di Gules absolut vassaste vapen under den första halvleken. Jeppe Okkels var en av spelarna som satte full fart framåt när tillfälle gavs. När klockan tickade upp mot halvtidspaus var Okkels så när på, efter en snabb kontring, att rulla in 2–1. Men avslutet smet förbi den bortre stolpen.

Kort efter blåste domaren av den första halvleken.

Även starten av den andra halvleken var en het och känslofylld sådan. Tuffa tacklingar och många dueller präglade inledningen.

Manager Jimmy Thelin valde efter nästan kvarten spelad att genomföra ett dubbelbyte. Alexander Bernhardsson och Noah Söderberg bytte av Jeppe Okkels och Samuel Holmén.

Därefter kom IFE in i en bra period med fina kombinationer i anfallsspelet. Dock var det mestadels i form av hörnor utdelningen kom för det arbete man la ned. Alexander Bernhardsson stod för det absolut farligaste avslutet när han styrde ett inlägg från Christopher McVey på mål.

Mot slutet av matchen kom Jacob Ondrejka in med pigga ben när han bytte av Rasmus Alm. Senare också Jack Cooper-Love.

Även avslutningen av det här mötet bjöd på mycket känslor, och dessutom en hel del gula kort. Men några fler mål i den här matchen blev det inte. Matchen slutade 1–1.

Härnäst väntar returmöte i Europa Conference League. Den matchen spelas på torsdag och på hemmaplan för FC Milsami Orhei. Därefter är det tillbaka till allsvenskan och Degerfors IF hemma på Borås Arena.

BK Häcken–IF Elfsborg 1–1 (1–1)

Målen: 0–1 Per Frick (10), 1–1 Alexander Jeremejeff (33)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Christopher McVey, Maudo Jarjué, Leo Väisänen, Simon Strand–Frederik Holst (90), André Römer, Samuel Holmén (57)–Jeppe Okkels (57), Per Frick, Rasmus Alm (80)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Gustav Broman, Johan Larsson, Noah Söderberg (57), Alexander Bernhardsson (57), Jacob Ondrejka (80), Jack Cooper-Love (90)

Varningar, IFE: Leo Väisänen (2), Simon Strand (36), Rasmus Alm (44), André Römer (53), Christopher McVey (90+2), Noah Söderberg (90+4)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer