0-2 GIF Sundsvall – IF Elfsborg

Publicerad: 2022-08-17 10:57, Uppdaterad 2022-09-11 17:11
Omgång 22

IF Elfsborg säkrade under söndagen andra raka segern i Allsvenskan. Slutresultatet borta mot GIF Sundsvall skrevs till 0–2 (0–2).

IF Elfsborg inledde söndagens bortamatch mot GIF Sundsvall starkt. Redan under de inledande minuterna skapade man dubbla hörnor där den andra av dessa ledde fram till farligheter framför hemmamålvakten.

Kort därefter kunde boråsarna också ta ledningen i det här mötet. Per Frick satte ned bollen till Michael Baidoo som i sin tur sköt in 0–1 i matchens sjätte minut.

Di Gule fortsatte sedan att ha initiativet på NP3 Arena. Laget stod för det mesta av bollinnehav och likväl offensiva framfarter. Men även om kombinationsspelet lyckades flera gånger om så var det en period där man ändå inte riktigt kunde komma till de allra hetaste av målchanser.

Några minuter innan pausvilan revs Per Frick ned i motståndarnas straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Michael Baidoo klev fram och placerade kyligt in eftermiddagens andra.

I den andra halvleken fortsatte IF Elfsborg att styra spelet. Jeppe Okkels var efter dryga kvartens spel inte långt borta att hitta nätet efter att sprungit framåt längs kanten innan han slutligen vek inåt och gick på avslut. Ett avslut som smet precis utanför förstastolpen.

I samband med den situationen blev Per Frick liggande och tvingades utgå. Oscar Aga kom in i hans ställe.

Jeppe Okkels hade några minuter senare på nytt ett fint läge att utöka ledningen till 0–3, den gången efter passning från tvåmålsskytten Michael Baidoo. Kantlöparen valde dock att gå på avslut direkt och målvakten kunde ta hand om det skottet.

Ytterligare byten i IF Elfsborg kom till under den andra halvleken. Jacob Ondrejka och Rasmus Alm kom in på var sin kant. Inbytte Oscar Aga var så när på att skjuta in eftermiddagens tredje när han bröt en inspark från Sundsvalls målvakt, men den sistnämnde hann tillbaka och stod för en stark räddning.

IF Elfsborg tog den här matchen i mål på ett säkert sätt – och kunde därmed fira tre poäng för andra matchen i rad.

Härnäst väntar hemmamöte med IK Sirius. Den matchen spelas nästa söndag.

GIF Sundsvall–IF Elfsborg 0–2 (0–2)

Målen: 0–1 Michael Baidoo (6), 0–2 Michael Baidoo (straff, 41)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Leo Väisänen, Sebastian Holmén, Simon Strand–André Römer, Noah Söderberg, Michael Baidoo (90+3)–Alexander Bernhardsson (69), Per Frick (63), Jeppe Okkels (69)

Ersättare: Tim Rönning, Ahmed Qasem, Timothy Ouma, Jacob Ondrejka (69), Besfort Zeneli (90+3), Rasmus Alm (69), Oscar Aga (63)

Varningar, IFE: Johan Larsson (85)