2-1 IF Elfsborg – Hammarby IF

Publicerad: 2022-08-30 14:50, Uppdaterad 2022-10-23 17:15
Omgång 28

IF Elfsborg besegrade under söndagen Hammarby hemma på Borås Arena med 2–1 (1–0). Alexander Bernhardsson och Noah Söderberg gjorde hemmalagets mål.

Under söndagen var IF Elfsborg tillbaka på Borås Arena igen efter segern borta mot Varbergs BoIS i onsdags. Den här dagen väntade möte med Hammarby.

Ett Hammarby som också öppnade den här matchen allra bäst. Gästerna fick till tidigt ett tryck och IF Elfsborg fick under de inledande minuterna försvara sig – vilket man också gjorde väl.

Men man åt sig också ganska snabbt in i den här matchen och fick likaså igång i de offensiva kombinationsspelen som de snabba omställningarna. Michael Baidoo tog sig till ett gyllene läge redan i den sjätte minuten, men en oturlig touch gjorde att bollen i stack iväg och hörna blev istället resultatet.

Michael Baidoo blev kort efter serverad en fin boll in i straffområdet från kollega Emmanuel Boateng. Den förstnämnda tog ned den på bröstet men gick därefter omkull. Dock utan gehör från domaren.

IF Elfsborg fortsatte att skapa ett flertal fina chanser. I mitten av halvleken var Sveinn Gudjohnsen ytterst nära att ge Di Gule ledningen. Johan Larsson stod för inlägget som anfallaren nådde högst på och nickade bollen klockrent i ribban. Bara minuten senare stod Gudjohnsen för ett välplacerat avslut från just utanför straffområdet, men Hammarbys målvakt kunde parera fint.

Till slut kom dock ledningsmålet. Sveinn Gudjohnsen spelade fram Alexander Bernhardsson som gick på ett avslut som räddades – men den sistnämnda tog hand om sin egen retur och rullade in 1–0.

Tio minuter in i den andra halvleken kunde dock Hammarby få in ett kvitteringsmål. Joel Nilsson nickade in 1–1 bakom Hakon Valdimarsson.

Den andra halvleken fortlöpte med tuffa dueller, lägen åt båda håll och mycket känslor. Manager Jimmy Thelin genomförde alla sina fem byten under halvlekens gång.

1–1 stod sig och såg också ut att bli slutresultatet den här dagen. Men i matchens 89:e minut hittade inbytte Ahmed Qasem in med en passning i straffområdet som Noah Söderberg mötte på allra bästa sätt till 2–1 i matchen – och tre poäng till IF Elfsborg.

En skön seger på hemmaplan. Ny match, även det hemma på Borås Arena, väntar nästa måndag mot Helsingborgs IF.

IF Elfsborg–Hammarby IF 2–1 (1–0)

Målen: 1–0 Alexander Bernhardsson (33), 1–1 Joel Nilsson (55), 2–1 Noah Söderberg (89)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Leo Väisänen, Sebastian Holmén, Niklas Hult–Noah Söderberg, Emmanuel Boateng (78), Michael Baidoo (81)–Alexander Bernhardsson (65), Sveinn Gudjohnsen (78), Jeppe Okkels (81)

Ersättare: Tim Rönning, Ibrahim Buhari, Ahmed Qasem (81), Kevin Holmén (78), Jacob Ondrejka (65), Oscar Aga (78), Per Frick (81)

Varningar, IFE: Per Frick (85), Kevin Holmén (88), Ahmed Qasem (90+4)