2-1 IF Elfsborg – BK Häcken

Omgång 4

IF Elfsborg – BK Häcken 2–1 (0–1)

Mål: 0–1 15′, 1–1 Jesper Sandberg Hesselgren 52′, 2–1 Eduart Iljazi 90+1

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen, 17. Gustav Broman
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Rasmus Swahn, 13. Eduart Iljazi, 18. Jonathan Levinsson, 19. Musa M’Benga, 20. Makwan Sawsani

Sammanfattning

Det var bäddat för en toppmatch i slutspelet av U19 Allsvenskan när BK Häcken kom till Borås. 

På fredagen var det dags för två välbekanta lag att ställas mot varandra på Borås Arena. Dessutom topp två i slutspelet av U19 Allsvenskan. BK Häcken hade inlett med tre segrar av tre möjliga, samtidigt som Elfsborg kryssat en match och vunnit två. Elfsborg hade därmed chansen vid vinst att gå upp i serieledning.

När hemmalaget kom ut saknades en viss intensitet vilket bäddade för att Häcken istället kunde ta en del kontroll. Efter kvarten spelad tog gästerna ledningen och Elfsborg fick sedan jaga. Det var en jämn match men Elfsborg lyckades inte riktigt hota Häcken i första halvlek så som man önskade.
– Vi är lite tama i första halvlek där vi saknar lite intensitet. Inställningen och viljan är avgörande i fotboll och den fanns där men inte fullt ut. Därför är jag väldigt nöjd med hur andra halvlek sedan ser ut, säger tränare Tobias Linderoth.

Killarna tog till sig taktiksnacket i paus och klev återigen ut på Borås Arena – denna gång med rejäl intensitet påslagen redan från start. Det dröjde sedan bara sju minuter innan Jesper Sandberg Hesselgren kunde sätta kvitteringen. Därefter tog hemmalaget över såväl initiativ som spel och gick verkligen för tre poäng, men känslan var ändå när klockan tickade över 90 minuter att det skulle bli delad pott – men då klev Eduart Iljazi fram.

”Visade att vi ville vinna”

Efter en tilltrasslad situation studsade bollen ut till Iljazi som fick till en yttersida på halvvolley och bollen gick in vackert vid burgaveln. Tre härliga poäng därmed i matchens sista minut – och därmed också serieledning i slutspelsserien.
– I andra halvlek kom vi ut som ett nytt lag och visade att vi ville vinna. Det var extra skönt att få med segern med tanke på att vi tappade två poäng mot Djurgården förra helgen på stopptid. Nu är vi med, tar en ledig helg och laddar sedan om inför nästa veckas matcher i U21 och mot Hammarby, avslutar Linderoth.

U-truppen ställs mot IFK Värnamo i U21 Allsvenskan Södra Höst på tisdag på hemmaplan och därefter Hammarby IF på bortaplan i U19 kommande lördag.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer
Ligapartners