Publicerad: 2023-05-05 14:26, Uppdaterad 2023-05-27 11:38

Mål: 1-0 Enzo Andren 5′, 2-0 Ludvig Richtner 47′, 3-0 Viktor Nylén

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Viktor Nylén, Arian Sawsani, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Carl Mauritzson, Ludvig Richtner, Isak Edman
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Adam Bertilsson, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Calle Svensson Lillvik, Andrés Lindberg

Sammanfattning

Elfsborg tog en efterlängtad och viktig seger i P19-serien på fredagen mot IFK Värnamo.

Efter fyra raka segrar inledningsvis av serien har de fyra senaste matcherna gått mer knackigt resultatmässigt. En oavgjord match och därefter tre raka förluster gjorde att formkurvan pekade nedåt den senaste tiden. På fredagskvällen var det dags för ny match när IFK Värnamo besökte Borås Arena – och äntligen kom då en ny efterlängtad seger.

Redan i den femte minuten kunde Enzo Andrén sätta in 1-0 vilket satte tonen för matchen och gav visst lugn. Elfsborg hade nu en ledning att spela på och viss anspänning kunde släppa. Hemmalaget kunde sätta press på gästerna och skapade en hel del fasta situationer som omställningar och vassa avslut, men några fler mål blev det inte i första halvlek.

Tremålsseger trots utvisning

När det sedan var dags för andra halvlek gick det inte mer än ett par minuter innan Ludvig Richtner kunde göra 2-0 och än en gång en strålande inledning på en halvlek. Det visade sig också bli viktigt med tanke på att Isak Edman fick syna sitt andra gula kort fem minuter in i andra halvlek, och Elfsborg var reducerade resten av matchen. Elfsborg började då falla lite mer nedåt och ställa sig i försvar, vilket gjorde att Värnamo kunde ha lite mer boll – men målnollan skulle de inte spräcka. Istället var det Viktor Nylén som satte 3-0 i 63′ minuten vilket också blev slutresultat.

En viktig seger och tre poäng in på kontot. Det gör att Elfsborg nu är på en fjärdeplats i tabellen. Här näst väntar Örgryte IS på bortaplan för U19-truppen, en match som spelas den 2 juni.