Publicerad: 2022-03-21 20:44, Uppdaterad 2022-08-16 19:56

Mål: 1-0 69′, 2-0 71′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Amer Jusic, Gustav Henriksson, Adam Johansson, Jacob Ondrejka, Noah Söderberg, Besfort Zeneli, Jack Cooper Love, Oscar Aga, Ahmed Qasem, Stefan Ceganjac
Ersättare: Calle Svensson Lillvik, Filip Persson, Carl Mauritzson, Otto Gustafsson, Isaac Antonsson, Youssef Khaked, Theo Lind

Sammanfattning

Det blev förlust på Hisingen när Elfsborg ställdes mot Häcken i U21 Allsvenskan.

Under tisdagen åkte IF Elfsborg till Hisingen, Göteborg, för match mot BK Häcken. Ett lag som inkasserat lika många poäng som Elfsborg och hamnat på en tredjeplats, men med ett antal matcher mindre spelade. För Elfsborgs del kom laget senast från en seger med 4-1 men nu väntade ett formstarkt hemmalag som hade tagit sex segrar och endast två förluster. Elfsborg hade sex segrar och fem förluster och hade fokus inställt på tre poäng för att få häng på topp tre.

Det blev en tämligen jämn match där det fanns chanser i första halvlek, men några mål blev det inte. Det skulle dröja fram till det var drygt 20 minuter kvar, då satte Oskar Ruuska först 1-0 i 69′ minuten och bara två minuter senare gjorde Ruuska även 2-0. Det blev matchens två mål och Elfsborg fick inkassera en förlust denna tisdag.

För Elfsborg är det nu fyra matcher kvar av grundserien men tabellen är tämligen haltande och några större slutsatser går ännu inte att dra då det skiljer hur många matcher som lagen spelat. Nästa match spelas mot Varbergs BoIS kommande tisdag, en 23 augusti, klockan 17.00 på Borås Arena.