2017 års lärlingar i A–truppen är nu utsedda. Det blir Christopher McVey, Arian Kabashi och Oscar Iglicar Berntsson som får vara med för att först och främst se och lära i den allsvenska truppen.
Alla tre kommer från spel i både U19 och U21 under den gångna säsongen.

Christopher McVey, Arian Kabashi och Oscar Iglicar Berntsson är allihop födda 1997 och har spelat i IF Elfsborg under varierande lång tid. De har under året som gått spelat i både U21–allsvenskan samt representerat Elfsborgs U19–lag i bland annat UEFA You League (Champions League för ungdomslag).
Ytterbacken Christopher McVey är född i Sparsör och är sedan tolv års ålder fostrad i Elfsborg, så Christopher har  trots sin unga ålder redan spenderat många år i den vackraste av föreningar. Han har redan varit med och spelat på U21–nivå, varit lagkapten i U19–laget och gjort sig ett namn som ett väldigt spännande ytterback i Elfsborgs egna led.

Anfallaren Arian Kabashi är en lokal talang som värvades in från Hestrafors som 14–åring. Arian har sedan dess vuxit ut till en profil i alla U–lag han spelat för i IFE och även han har under 2016 varit med och spelat i både U19– och U21–allsvenskan. Hans rörliga spelstil, utsökta teknik och känsla för mål bevittnades bland annat mot Real Madrid i UEFA Youth League (Champions League för ungdomslag) inför nästan 7000 personer i publiken då han gjorde mål.

Den vindsnabbe yttermittfältaren Oscar Iglicar Berntsson kom till Elfsborg som 16–åring från Oddevold och har sedan dess gått igenom hela elitverksamheten. Oscar har precis som sina lärlingskompisar Christopher och Arian spelat i både U21 och U19 under 2016, och det har han gjort med den äran. Hans förmodligen viktigaste mål i karriären kom borta mot FK Rad i Belgrad när Elfsborg gick vidare i UEFA Youth League.
McVey, Kabashi och Iglicar Berntsson blir alltså lärlingar i IF Elfsborgs A–trupp men fortsätter att tillhöra U–truppen, en viktig väg som många framgångsrika spelare i föreningens historia har gått för att sedan lyckas fullt ut.
Vi önskar dem ett stort lycka till!