Efter två veckors ledighet är den gulsvarta A-truppen åter i gemensam träning. På onsdagen hölls det första passet på Borås Arena – i ösregn.

-Det känns härligt att vara tillbaka. Spelarna har följt ett träningsprogram under ledigheten, vilket vi spinner  vidare på nu. Idag och i morgon kör vi ganska så hög belastning innan vi på lördag går över till mer spel. Vi har ju inte varit lediga så länge men det märks att spelarna tycker det är kul att träffas igen. Nu fortsätter vi att bygga ihop gruppen, jobbar med gruppdynamiken. Vi har analyserat våren och vet vad vi behöver korrigera. Det blir en del repetition och vi lägger till nya saker i vårt spel. Det är kul och inspirerande att vara tillbaka och fortsätta bygget, säger manager Jimmy Thelin.

Stämningen i omklädningsrummet är på topp och det är en positiv och laddad trupp som står redo att ta vid där vårsäsongen slutade.
-Vi fick ett bra avslut på våren genom att vi fick med oss sju poäng där på de sista tre matcherna. Den känslan följde med in i uppehållet och lever kvar nu också, säger Per Frick.

Han och Joakim Nilsson står och pratar samtidigt som de värmer upp inför träning. Båda har njutit av semester på Rhodos under uppehållet.
-Det var hur bra som helst med bra mat och fint väder men nu känns det bra att vara igång igen. Vi har kört några styrkepass och några konditionspass under ledigheten så kroppen är igång och mentalt känner jag också bra energi, säger Jocke.

Utöver det ordinerade träningsprogrammet har just Frick och Jocke även hunnit med en tuff och prestigefylld badmintonmatch.
-Jag och David Olsson mot Jocke och Kabashi. Olsson förlorade, säger Frick och skrattar.

Han håller med Jocke om att det är skönt att vara igång igen.
-Det blir lite uppstartstempo idag känns det som. Det är alltid svårt att veta exakt hur kroppen ska svara när man haft ett uppehåll  men känslan är bra, säger han.

Förutom egna träningen med laget är det såklart mycket VM som gäller de kommande veckorna.
-Jag ska se så mycket som möjligt. Förutom Sverige tycker jag det ska bli kul att kolla på Belgien. De har världsspelare på nästan varje position och är ett riktigt bra lag så det ska bli kul att se. Annars tror jag såklart mycket på Brasilien. Får de ihop det är de hur bra som helst, säger Jocke.

-Brasilien är helt klart det roligaste laget att kolla på, med offensiv, frejdig fotboll. Det är det laget jag absolut kommer att följa jämte Sverige. För Sveriges del tror jag att första matchen är en nyckelmatch. Där måste man ta poäng, annars blir det tufft, säger Frick.

Vad sa Vigge och Roddan (Viktor Claesson och Marcus Rohdén reds.anm) innan de åkte iväg till Ryssland?
-Att det är helt enormt, det absolut största man kan få uppleva som fotbollsspelare. Det är ju ingen som vet om Sverige lyckas kvalificera sig till VM inom närmsta åren heller så det är verkligen en helt fantastisk upplevelse de ska vara med om, avslutar Frick.

Övrigt
A-laget tränar igen i morgon, torsdag innan hela truppen åker till Varberg över helgen tillsammans med sina familjer. Förutom träning för spelarna står teambuilding och familjeaktiviteter på programmet. Redan nästa torsdag, den 21 juni spelas första träningsmatchen efter uppehållet när IF Elfsborg möter BK Häcken på bortaplan. Avspark: 13:00. Veckan därpå, fredagen den 29 juni väntar danskt motstånd på bortaplan. Elfsborg möter då Helsingör klockan 15:00. Kan vara värt att notera om ni planerar en utflykt söderut!