Måndag 10 december gick startskottet för de två veckor inför jul där spelarna och övriga anställda inom IF Elfsborg engageras extra mycket ute i samhället. Under 10 dagar har vi har samlat en mängd träffar och besök för att synas, stärka relationer samt samla in pengar till matkassar för utsatta familjer i Borås.

I förra veckan gick IF Elfsborg ut med vår insamling där syftet är att bidra med matkassar till behövande familjer i Borås inför jul. Läs mer om vår insamling här. 

Måndag 10 december inleddes med besök på Sjöboskolan.  Spelarna Rami Kaib, David Olsson samt Joakim Nilsson besökte skolan på måndagsförmiddagen, spelade fotboll, pratade och skrev autografer. Sjöboskolan är en av fem skolor som ingår i IF Elfsborgs och Borås Stads satsning Framtid Tillsammans. 


Framtid Tillsammans
är ett samhällsprojekt som drivs av Borås Stad och IF Elfsborg. 10 tidigare arbetssökande är sedan 2016 ute och jobbar två och två i fem olika stadsdelar i Borås – Norrby, Hässleholmen, Sjöbo, Kristineberg/Göta och Hulta. Vi arbetar vardagligt på skolor och fritidsgårdar för att upptäcka, identifiera och fånga upp barn och ungdomar som befinner sig i, eller är på väg in i utanförskap.