Tänk dig att du är 12 år och stor Elfsborgssupporter, tänk då att få träna inne på Borås Arena tillsammans med dina idoler. Måndag 10 december bjöds Unga Elfsborgare och Glädje Tillsammans in för att delta i en öppen träning med IF Elfsborg A-lag.

När klockan närmade sig 17.00 stod 35 förväntansfulla killar och tjejer  vid sidan av planen på Borås Arena och väntade ivrigt på att få sätta igång. Dagens aktivitet var årsavslutning för våra yngsta supportrar, Unga Elfsborgare och vår verksamhet för unga med funktionsnedsättning, Glädje Tillsammans. Trots december och snöblandat regn i luften var humöret på topp när IF Elfsborg A-lag avslutade sitt första träningspass och anslöt till dagens gäster. Snabbt delades hela gänget in i fem lag, mixade mellan barn och A-lagsspelare. Efter uppvärmning fick lagen turas om att spela matcher med småmål eller en station med skott på våra målvakter. Så fort matcherna satte igång märktes att det här var en aktivitet som spelarna nog uppskattade nästan lika mycket som barnen. Skratt och glädje var påtagligt under 45 minuter som den öppna träningen höll på. Aktiviteten avslutades med fika och autografskrivning i spelargången tillsammans med föräldrar.

IF Elfsborgs spelare har ett nytt upplägg för i år. Efter några veckors semester kommer laget att träna under två veckor före jul. Under den här perioden varvas träningar med en mängd olika uppdrag ute i samhället. Syftet är att stärka relationerna runt om i Borås och uppmärksamma den insamling som görs för att bidra med matkassar till utsatta familjer inför jul. Läs mer om insamlingen här.

Unga Elfsborgare är en satsning för att fånga upp unga supportrar, killar och tjejer,  i åldergsgruppen 9-14 år. Inom kort passerar Unga Elfsborgare 80 medlemmar som bjuds in till aktiviteter i samband med matcher eller andra Elfsborgstillfällen. Läs mer och bli medlem här. 

Glädje Tillsammans är IF Elfsborgs samhällsprojekt, i samarbete med Borås Stad och Erikshjälpen, där man fokuserar på att ge barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning och som kan springa en chans att spela fotboll och ha roligt tillsammans. Läs mer om Glädje Tillsammans.