Välkommen Kevin Kabran!

Publicerad: 2019-04-02 18:50, Uppdaterad 2019-04-03 17:56

Vi är mycket glada att idag kunna presentera Kevin Kabran som ny spelare i föreningen. Kevin lånas in från norska IK Start. 

Kevin Kabran, 25, började sin fotbollskarriär i Boo FF innan han gick till Vasalunds IF som 17-åring. Säsongen 2014 värvades han av den Holländska klubben FC Den Bosch. Efter ett år i Holland återvände han till Vasalunds IF innan han värvades av IF Brommapojkarna inför Superettansäsongen 2017.

Anfallaren imponerade stort i Brommapojkarna och med 11 mål och fem assist på 30 matcher var han en stor bidragande faktor till att laget kvalificerade sig för Allsvenskan. Efter säsongen värvades han av det Norska storsatsande IK Start där han under 2018 gjorde sex mål och en assist på 22 matcher. Nu väntar nya äventyr för svensken, i Borås och i IF Elfsborg.

–Det känns otroligt bra, det har tagit lite tid men det känns bra att vara här nu och äntligen köra igång. –Elfsborg är en storklubb som hör hemma i toppen och när Elfsborg visade sitt intresse kändes det helt rätt. Jag tror att den filosofi Jimmy Thelin och tränarstaben har passar mitt sätt att spela fotboll, säger Kevin.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare

– Jag är en offensiv spelare som mest spelar kant men kan också spela centralt. Jag gillar att utmana, jobba hårt och hjälpa laget med att göra poäng, säger Kevin. Under måndagens Allsvenska hemmapremiär satt Kevin på Borås Arena och såg sitt nya lag spela. – Jag ville spela redan då, säger Kevin. Det var en riktigt bra stämning, synd bara att vi inte fick med oss tre poäng – men det kommer.

Manager Jimmy Thelin kommenterar värvningen:

–Kevin är en bra spelare för vår spelmodell och passar bra in i den mentalitet och trupp vi vill bygga.  Vi vill ha flera lösningar för att variera vårt anfallsspel. Kevin höjer kvaliteten och bredden på vår trupp, han är en karaktär som är driven och vill hela tiden mer och framåt, säger Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson om värvningen:

– Vi är nöjda med att kunna presentera Kevin som ny spelare i IF Elfsborg efter hård konkurrens med flera andra klubbar. Kevin har skrivit på ett låneavtal först till 31/7 men det finns också möjlighet både till förlängning av lånet samt ett köp i vårt avtal med IK Start, avslutar Stefan Andreasson.

Kevin kommer att spela i nr 19, en tröja han tar över från Jesper Karlsson som bestämde sig för tröja nr 11 här om veckan. Kevin spelar redan idag i IF Elfsborgs u21-match borta mot BK Häcken på Bravida Arena.

Vi önskar Kevin lycka till och välkommen till IF Elfsborg!

(Artikel uppdateras med intervju med Kevin)

Huvudpartners