Sedan många år tillbaka är det en tradition att alla föreningar i Västergötland, Småland och Halland bjuds in till en match på våren och en på hösten där alla ungdomslag kan gå på Elfsborgsmatch till kraftigt reducerat pris. (40 kr ungdom och 70 kr för medföljande vuxen) Till årets höstmatch hade närmare 2500 barn och ungdomar biljetter till Knallelandsläktaren och bidrog till inramningen på arenan.

För IF Elfsborg är det oerhört viktigt att aktivt arbeta med alla barn och ungdomar som ska bli framtidens Elfsborgssupportrar och därför arrangerade vi Ungdomens dag där alla ungdomslag utöver matchen bjöds in till att ladda upp i Sjuhäradshallen. Hallen skulle öppna 11.30, men redan 11.00 stod de första lagen utanför och ville in. Över 600 personer hade på förhand beställt hamburgare och dricka. Totalt räknar vi med att upp emot 1500 personer besökte hallen under timmarna arrangemanget höll på berättar Eric Sjölin ansvarig på plats.  

Bland aktiviteterna kunde man spela fotboll i uppblåsbar sarg, speedshoting – där man testar hur hårt man skjuter, prickskytte, och straffsparkstävling där man kunde vinna priser. Nytt för i år var att man kunde utmana förra Byttorparen, Mattias Översjö numera svensk mästare i bordtennis. Vi byggde även upp en TV-spelshörna där Gamestop Borås lät ungdomarna utmana varandra på nya FIFA12 som haft premiär i dagarna.

 

Hela arrangemanget avslutades med att dagens Fair Play-match mellan P8 knattarna som senare fick äran att gå ut med IF Elfsborgs och Gefles spelare på planen. Skadade Lasse Nilsson agerade prisutdelare till lyckliga spelare