Svensson lämnar över kaptensbindeln till Larsson

Publicerad: 2014-02-28 08:37

Igår skrev Johan Larsson på ett nytt kontrakt för IF Elfsborg. Idag presenteras han för laget som ny lagkapten. -Helt rätt att satsa på de yngre. Detta är en del i den processen och Johan är helt rätt person för uppdraget, säger Elfsborgs tidigare kapten Anders Svensson.

Johan Larsson är glad och hedrad av uppdraget.

– Jag har följt Elfsborg sedan jag kunde gå, det har alltid varit laget i mitt hjärta så att få bära kaptensbindeln värmer i hjärtat, det är en ära, säger han och fortsätter:

– Jag vill visa med min inställning och attityd att jag vill dra laget framåt. Precis som i fjol sprida den energin jag har, ibland ropa och pusha, ibland ta en extra löpmeter för att gå i bräschen för att visa vägen och vara ett föredöme. Det här ger bra signaler till de nyuppflyttade killarna som inte är jättemycket yngre än jag, att de ser att jag är kapten. Det visar att det inte är omöjligt att slå sig igenom och ta en stor plats i laget. Min roll i laget har vuxit hela tiden, från det att jag startade min första match i allsvenskan 2010 tills idag när jag får det här ärofyllda uppdraget.

Anders Svensson stöttar Johan i uppdraget:

-Det är kul för Johan. Han visade egenskaper i fjol som tyder på ett bra ledarskap. Han kämpade mest på planen, missade aldrig en träning, spelade varje minut i allsvenskan och stöttade laget på ett bra sätt. Det här är symboliskt för det generationsskifte vi är i just nu. Jag själv är exakt samma person på planen oavsett om jag har en bindel på armen eller inte. Jag tycker att det är kanon att de yngre får ta ett kliv framåt nu, säger Anders.

Vicekapten blir Kevin Stuhr Ellegaard, en erfaren spelare med rutin från flera olika ligor.

Se webb-tv reportage med Klas Ingesson, Janne Mian samt Anders Svensson och Johan Larsson.

Huvudpartners