Simon Hedlund lämnar Elfsborg

Publicerad: 2016-08-30 10:11, Uppdaterad 2016-08-30 13:49

Simon Hedlund, 23, lämnar IF Elfsborg och går till tyska Union Berlin. Hedlund, som kom till gulsvart 2009 är tacksam för chansen som Elfsborg nu ger honom.   – Det känns hur spännande som helst att gå till Tyskland och Union Berlin och det är verkligen tack vare Elfsborg som detta blir möjligt. Jag vill av hela mitt hjärta tacka för de här fantastiska åren, säger Simon.

Han kom till IF Elfsborg som 16–åring, 2009 från Trollhättan och gick igenom hela elitverksamheten innan han blev uppflyttad till A–truppen guldåret 2012. Sedan dess har han för varje år och säsong som gått, utvecklats till en fruktad poängspelare i allsvenskan med snabbheten som den mest uppenbara spetsegenskapen.

När han som 16–åring skulle välja klubb, för de stod på rad, så var det egentligen aldrig något svårt val, trots att Simon är från Trollhättan där sympatierna allra vanligast ligger hos IFK Göteborg.

– Ja, det var Elfsborg, IFK Göteborg och AIK som var mest intresserade av mig när jag skulle lämna Trollhättan. Närheten till familjen och det faktum att Elfsborg spelade den absolut bästa fotbollen gjorde att jag valde Elfsborg utan några större funderingar. Det är verkligen inget som jag ångrar i dag, säger Simon.

Efter sju år i gulsvart går nu flyttlasset till Tyskland och Union Berlin, denna säsong hemmahörande i den tyska andraligan 2. Bundesliga. Simon har känt till intresset under ett par veckors tid, men det är först de senaste dagarna som allt har fallit på plats. Nu väntar en av världens absolut bästa andraligor, en klubb som är vida känd för sina hängivna och fantastiska supportrar och en stad i form av Berlin.

– Det känns väldigt, väldigt bra alltihop. Union Berlin har hela tiden varit seriösa och konkreta i sitt intresse för mig. Att de spelar i andraligan spelar ingen större roll för mig, jag tror det kan vara ett minst lika bra karriärssteg för mig än att gå till någon klubb i någon annan högstaliga. Jag drömmer om att spela i Bundesliga, och på lång sikt tror och hoppas jag att jag kommer göra det med Union, säger Simon.

Klubbchef Stefan Andreasson:

– Simon är ännu en i raden av spelare som kommit till IF Elfsborg i unga år, fostrats i föreningens elitverksamhet, gjort stor succé i allsvenskan och nu lämnar för vidare äventyr ute i proffslivets Europa. Vi är glada och stolta och nöjda med affären. Vi önskar Simon all lycka och framgång i sin fortsatta karriär.

– Det är verkligen tack vare Elfsborg som detta blir möjligt och jag vill av hela mitt hjärta tacka för de här fantastiska åren. Elfsborg har alltid ställt upp för mig, trott på mig och gjort mig till en mycket bättre fotbollsspelare och person, säger Simon och fortsätter:

– Framför allt vill jag tacka alla ungdomstränare jag haft, Stefan Andreasson som alltid backat mig och gjort det bästa för min skull, Jörgen Lennartsson som flyttade upp mig i A–truppen, Magnus Haglund som utvecklat mig till den spelare jag är i dag och så alla underbara människor i och runtom Elfsborg, från personal till supportrar. Mina starkaste minnen från de här åren i föreningen blir SM–guldet 2012, cupguldet 2014 och så självklart Klas Ingesson. Jag kommer aldrig glömma Klas, hur han var och vad han gjorde för mig, säger Simon.

 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer