En vecka efter säsongavslutningen kommer nu ett riktigt glädjebesked. Elfsborgs lagkapten, storstjärna tillika magnifika klubbambassadör Kevin Stuhr Ellegaard har skrivit på en rejäl kontraktsförlängning som sträcker sig över fyra nya år i klubben.
– Elfsborg betyder otroligt mycket för mig, och det är här jag vill vara. Jag kommer ge mitt allt för att klubben ska nå många fler framgångar, säger Kevin.

Kevin Stuhr Ellegaard har nyss avslutat sin femte säsong i IF Elfsborg, och nu står det helt klart att målvaktsstjärnan stannar i föreningen nästan lika länge till. I dagarna har Kapten Kevin kritat på ett nytt kontrakt för Elfsborg, ett kontrakt som sträcker sig över fyra nya år i gulsvart.
Ytterligare fyra år i en förening och i en stad som han verkligen har blivit en vital del av.
– Det är här jag och min familj vill stanna kvar. Längden på kontraktet visar mitt engagemang för Elfsborg och klubbens vilja att ha mig kvar, så jag är jättenöjd med hur det blev och det tycker jag också att Elfsborg har visat prov på. Jag har varit ute på äventyr i andra länder och ligor tidigare, och det är inget som jag vill pröva på igen. Det mest spännande äventyret för mig är att stanna här, hjälpa Elfsborg till många fler framgångar och vara med och utveckla laget och klubben, säger 33–årige Kevin Stuhr Ellegaard och fortsätter:
– Det känns som att jag är i min karriärs bästa tid nu, och den tiden vill jag ge till Elfsborg. Klubben har visat mig och min familj att det råder en ömsesidig uppskattning mellan oss, och nu får jag chansen att ge tillbaka till en klubb som betyder väldigt mycket för mig. Jag vill ge allt jag har, vilket känns otroligt inspirerande, säger han.

135 allsvenska matcher varav 42 hållna nollor ska från och med 2017 bli fler, många fler. Inte nog med att Kevin Stuhr Ellegaard är en rasande bra målvakt, för oss elfsborgare är han allsvenskans bäste och i den absoluta toppen av Skandinaviens burväktare, så har han från sin start i Elfsborg varit en av de absolut viktigaste kuggarna i föreningen, både och utanför planen. En bättre ambassadör för IF Elfsborg går knappast att hitta och Kevin har utvecklats till en värdig lagkapten för historieböckerna.
Tryggheten i det nya, långa kontraktet och den inspirerande målsättningen med att utveckla IF Elfsborg vidare i sin framgångsrika era står högt upp på Kevin Stuhr Ellegaards lista. Framför allt handlar det om att ta nya kliv och skapa nya succéer.
– Jag vill vinna saker med Elfsborg, det är mitt största mål. Jag är väldigt sugen på fler SM–guld och nya Europaspel, vilket jag vet att vi kan lyckas med. Och det känns fantastiskt bra att få vara med på den resan, säger Kevin Stuhr Ellegaard.

Elfsborgs manager Magnus Haglund om Kevin Stuhr Ellegaards förlängning:
– Fantastiskt att vi har blivit eniga med Kevin om ett längre kontrakt. Jag vet att vi har seriens bästa målvakt, och att vi då har knutit till oss honom över en överskådlig framtid känns såklart väldigt bra. Det är en viktig pusselbit i vårt hårda arbete och fortsatta satsning om att vara den främsta utmanaren till de största storstadsklubbarna.
– Inte nog med att Kevin är en fantastisk målvakt, han är dessutom vår lagkapten. Det är en roll som han hela tiden har vuxit i och gör ett kanonjobb som, både på och utanför planen. Han betyder väldigt mycket för klubben.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson om Kevin Stuhr Ellegaards förlängning:
– Vi är mycket glada över att lyckats skriva ett nytt, längre avtal med Kevin. Han har sedan sin ankomst 2012 blivit en riktig boråsare och elfsborgare som är en fin ambassadör för både vår stad och förening. Dessutom har han också en väldigt viktig roll som vår lagkapten, där han är ett föredöme. Kevin är absolut en av Skandinaviens bästa målvakter och vi är övertygade om att han har flera år av toppnivå kvar på planen.