Glädjande nyheter! Stortalangen Simon Olsson har förlängt sitt kontrakt med IF Elfsborg på lång sikt. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och skapar alla förutsättningar i världen för den bolltrygge mittfältaren Simon.
– Jag är överlycklig! Detta känns ur bra som helst, säger Simon Olsson.

Den allsvenska debuten från start kom redan innan Simon Olsson blev uppflyttad permanent i A–truppen, då i storsegern mot Falkenberg på Borås Arena den 18 september 2016. Det följdes upp med ytterligare två startplatser på det centrala mittfältet mot både Malmö FF på bortaplan och mot AIK hemma på Borås Arena. Efter det blev Simon tillsammans med sina kompisar Rami Kaib och Ibrahim Dresevic uppflyttade. Allt detta skedde under ett par, minst sagt intensiva, veckors tid.
– Jag är otroligt glad och tacksam till alla som hjälpt mig att uppnå den här drömmen. Att få göra allsvensk debut var också en dröm som gick i uppfyllelse, och nu har jag skrivit på ett A–lagskontrakt med Elfsborg. Det är ju lite sjukt hur snabbt det har gått för mig de senaste veckorna, men det är bara roligt, haha, sade Simon Olsson när uppflyttningen offentliggjordes den 30 september 2016.
Utvecklingen har knappast stannat av sedan dess. Denna allsvenska säsong har Simon Olsson etablerat sig i Elfsborg startelva på den centrala mittfältet och nu kommer nästa stora steg i hans fotbollskarriär; kontraktet med gulsvart förlängs på lång sikt och sträcker sig numera över säsongen 2021.
– Det är riktigt stort! Att få skriva på ett så långt kontrakt med Elfsborg som jag kom till som 16–åring och sedan gått hela vägen fram till A–truppen betyder såklart väldigt mycket. Det är i Elfsborg som jag trivs bäst och här som jag känner mig som hemma, säger 19–årige Simon Olsson.

Simon fortsätter att prata om vad det långa kontraktet betyder. Att han i lugn och ro får fortsätta utvecklas som fotbollsspelare, ytterligare växa in rollen som allsvensk mittfältare, slipa på det som ska förbättras och sedan flytta fram målsättningar och drömmar.
– Bara för att jag nyss skrivit på ett långtidskontrakt så betyder det absolut inte att jag är nöjd. Det är snarare så att jag är ännu mer taggad nu när jag har tryggheten i att vara kvar här. Det är en dröm att spela utomlands, men jag har såklart all fokus på Elfsborg och drömmer om att vinna SM–guld, spela Europaspel och ta hem Svenska Cupen med den här föreningen. Helt enkelt ta hem så många titlar som möjligt. För egen del så vill jag fortsätta utvecklas och bli så bra jag bara kan, säger Simon Olsson.
Simon och hans gulsvarta lagkamrater kommer senast från den imponerande segern med 3–0 mot Örebro på hemmaplan. Innan nästa hemmamatch som spelas tisdagen den 2 maj mot Östersund ska IFE åka till ett annat norrländsk lag, det vill säga GIF Sundsvall, för att spela match den 26 april på Norrporten Arena.
Simon Olsson spelar de matcherna med ett alldeles purfärskt långtidskontrakt i bagaget, och det betyder väldigt mycket för både honom och för IF Elfsborg.

MANAGER MAGNUS HAGLUND OM SIMON OLSSONS FÖRLÄNGNING
– Det är väldigt glädjande att få knyta upp en så talangfull spelare på så lång tid. Det ger en trygghet för både IF Elfsborg och för Simon. Det betyder framför allt att han får fortsätta utvecklas i vår miljö där han får alla redskap han behöver för att nå sin fulla potential.

KLUBBCHEF STEFAN ANDREASSON OM SIMON OLSSONS FÖRLÄNGNING
– Simon har haft en mycket fin utveckling sedan han kom till oss från AFK Linköping när han var 16 år. Han har hunnit etablera sig i Allsvenskan och visat kvaliteter som gör att han går en fin fotbollsframtid till mötes.