Det har gått drygt två veckor samt tre matcher sedan Samuel Holmén gjorde comeback i den gulsvarta tröjan. Matchen hemma mot Hammarby den 17 juli blev en fullträff på precis alla sätt.
– Det kändes fantastiskt bra och det är väldigt skönt att vara hemma. Nu ska jag själv upp i toppform och laget tillbaka på vinnarspåret så blir allt bra, säger ”Sampa”.

Före matchen mot Hammarby hemma hade du inte spelat match på drygt en och en halv månad. Hur var det att spela igen?
– Jag tycker att det gick helt ok men ärligt talat var jag väldigt osäker på vart jag stod. Jag hade som sagt inte spelat match på väldigt länge, och dessutom hade jag inte spelat 90 minuter kontinuerligt under våren heller. Jag hade haft semester i fyra veckor, flyttat och sen tränat ikapp med laget under 2 veckor så status var väldigt osäker. Därför var det väldigt skönt att få gå in och visa med en gång att man kan bidra med någonting. Första matchen gick mycket på adrenalin och ”taggning” – sen har det gått lite upp och ner. Fysiskt känns det bättre och bättre, jag orkar mer och orkar hålla koncentration uppe. Det är det tekniska som tar lite tid, så är det alltid när man letar efter formen – kommer till ett nytt lag, nytt underlag och så vidare men jag tycker jag har fått en helt ok start. Det är lite matchvikt man ska komma in i helt klart men det kommer.

Hur skulle du vilja sammanfatta de tre matcherna som du spelat sen du kom hem – en vinst och två förluster.
– Första matchen är ju fantastisk. Vi sätter alla delar, både defensivt och offensivt, löper rätt och mycket och jobbar hårt för varandra. I matchen borta mot Hammarby försöker vi göra samma sak vilket vi ändå får ta med oss. Vi lyckas inte lika bra som hemma men vi försöker i alla fall. Sen Sirius… Då gör vi inte alls det vi har snackat om att göra. Vi är inte tillräckligt aggressiva, har inte tillräckligt bra rörelse med boll och vi fattar fel beslut i avgörande lägen. Dessutom jobbar vi inte tillräckligt hårt som lag utan det känns som att vi hela tiden är ett steg efter in i pressen. Vi har pratat om det där, att alla måste göra sitt yttersta hela tiden när man ska ha hög press. Faller någon ur blir vi förbispelade så det gäller att följa matchplanen och också visa att man vill ha boll. Vi blev lite för stillastående när vi hade bollen tycker jag vilket gjorde oss lite lättlästa, det hände inte så mycket helt enkelt utan vi behöver höja oss ett par snäpp.

Finns det någonting mer vi behöver göra för att komma tillbaka på vinnarspåret igen som du ser det – närmast mot Örebro på lördag?
– Vi måste bli skarpare i sista tredjedelen. Vi gjorde förvisso ingen bra match mot Sirius men vi kan ändå vinna den matchen med tanke på alla ”nästan-chanser” vi hade. Det är detaljer som vi måste höja upp både i defensiven och offensiven, när vi gör vad vi ska göra är vi riktigt bra. Det finns jättefina kvalitéer i laget, det såg vi inte minst hemma mot Hammarby. Vi måste bara göra rätt saker, match efter match. Som lag måste vi hela tiden få ut max, då lyfter även de individuella prestationerna så det är bara att fortsätta gnugga, vara på tå och göra jobbet varje dag, varje träning, varje match.

Med ett par veckors distans till comebacken. Hur var det att gå in på Borås Arena igen?
– Det finns verkligen ingenting att klaga på där. Det var mycket folk på läktarna, vi gjorde en fantastiskt bra match och jag gjorde det helt ok. Det kändes fantastiskt bra men det är mer nu i efterhand när jag kan slappna av och njuta av att det blev så bra. Före matchen tillät jag mig njuta en kort stund av allt folk, spelarpresentationen, men sen fick allt fokus ligga på matchen. Den stora faran var att jag skulle vara övertänd, det är lätt hänt så jag försökte nästan ”hålla nere” mig själv och intala mig att det bara var en vanlig match, vilket det också var så sett men det är klart att man vill göra ett bra avtryck första matchen. Jag tycker det gick helt ok och som sagt, nu i efterhand är det ett minne för livet.