Efter 45 spelade minuter såg det riktigt blytungt ut för ett Elfsborg som låg under med två mål borta mot Örebro på Behrn Arena.
Men tack vare ett tidigt straffmål i den andra halvleken och ett praktskott mot slutet fixade Issam Jebali och hans gulsvarta lagkamrater en poäng från den svåra bortamatchen.

Med två raka Elfsborgsförluster i ryggen innan trippen till Närke kändes det mer än jobbigt då Örebros Nahir Besara satte dit 2–0 till hemmalaget på straff i den sista ordinarie minuten av första halvlek. Inte helt rättvist kanske med en tvåmålsledning eftersom båda lagen turades om att skapa halv– eller helfarliga chanser mot varandra i ett rasande tempo under framför allt matchens första 15 minuter.
Örebros Johan Mårtensson kunde dock i den nionde minuten snappa upp en boll efter en rörig missförståndssituation i det gulsvarta försvaret och sätta dit matchens första mål bakom Kevin Stuhr Ellegaard, så där satte sig tonen för hemmalaget.
De från Elfsborg som hade chans på att kvittera var framför allt Daniel Gustavsson och Simon Olsson, men oskärpa kombinerat med en gnutta otur (Olssons avslut tog på lagkamraten Emir Bajrami och utanför målet) gjorde att IFE blev nollade under första 45.
Trist notering från första halvlek var även att Jon Jönsson som var tillbaka i startelvan tvingades utgå skadad i den 39:e minuten. Han ersattes av Jörgen Horn som i det närmaste ouppvärmd gick in och gjorde det med beröm godkänt.

Redan när domaren blåste av för den första halvleken kom känslan av att den här matchen var dock långt ifrån över, och den känslan förstärktes på Behrn Arena när lagen kom ut till spel i den andra halvleken. Elfsborg, som ju som bekant gjort flest mål av alla i allsvenskan och på rätt humör alltid är en offensiv urkraft att räkna med, kändes hungriga och taggade på ett upphämtningsförsök från första sekund. Blodvittringen kom också tidigt då Simon Lundevall gick ner i offensivt straffområde och domaren Andreas Ekberg blåste och pekade på straffpunkten direkt. Fram klev Issam Jebali, som varit olycklig under den senaste tiden med många blockerade skott och en måltorka som följd, och gjorde inget som helst misstag då han stänkte dit reduceringen.
Jebali fick strax därefter ännu en jättechans till att kvittera, men det skulle dröja ett tag till innan Elfsborgs tunisiske poängmaskin skulle lämna än större avtryck på matchen. Däremellan såg det ut att vara väldigt nära straff för Örebro då Adam Lundqvist var inblandad i en närkampssituation med Omoh och strax därefter klev lagkaptenen Kevin Stuhr Ellegaard fram och stod för en superräddning på en nickskarv efter hörna från nära håll, för hade det blivit mål där hade uppförsbacken kanske blivit för brant.

Efter en tilltrasslad situation i den 81:a matchminuten och påpassligt erövringsarbete från Daniel Gustavsson som skulle visa sig bli en framspelning tryckte Issam Jebali av ännu ett skott, och trots ett till synes samlat Örebroförsvar borrade sig avslutet in i målvaktens bortre hörn, intill stolpen. Kvitteringen var ett faktum och vild glädje uppstod i laget och de fantastiska, tillresta supportrarna.
Fler mål gjordes dock inte denna lördagskväll, även om det var Elfsborg som kom närmast segern efter två riktigt sylvassa chanser på övertid. Först var det allsvenskan målfarligaste mittback Jocke Nilsson som sånär kunde nicka in en hörna och precis på slutet fick Simon Lundevall ett bra skottläge, men avslutet räddades av Örebromålvakten Oscar Jansson.
Efter flera sorger och bedrövelser borta mot Örebro fick Elfsborg åtminstone med sig en poäng och en fin upphämtning från Behrn Arena denna gång. Den jobbiga förlustraden stannade på två matcher och nu kan hela laget, föreningen och staden börja ladda för det minst sagt hett emotsedda västderbyt mot IFK Göteborg på Borås Arena om en dryg vecka.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 18
Örebro SK – IF Elfsborg 2–2 (2–0)
Mål: 1–0 (9) Johan Mårtensson, 2–0 (45, straff) Nahir Besara, 2–1 (49, straff) Issam Jebali, 2–2 (81) Issam Jebali
Varning, Örebro:
Varning, Elfsborg: Samuel Holmén, Jesper Manns, Simon Olsson
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns, Jon Jönsson (38), Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Olsson (75), Simon Lundevall – Emir Bajrami (66), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jörgen Horn (38), Lasse Nilsson (66), Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist, Jesper Karlsson, Viktor Prodell (75)
Publik: 6 223