Jimmy Thelin, Tobias Linderoth och Miguel Beas. Det är trion som från och med säsongen 2018 styr över IF Elfsborgs A–trupp. Thelin blir manager med huvudansvar och duon Linderoth/Beas blir tränare.

Det har varit på gång ett tag, men nu står det helt klart att IF Elfsborgs nya tränartrio är sammansatt och färdig. Jimmy Thelin blir huvudansvarig manager för gulsvart och vid hans sida gör tränarna Tobias Linderoth och Miguel Beas entré.
Thelin, 39 år, kommer nu till sin andra allsvenska klubb då han sedan tidigare varit huvudtränare för Jönköpings Södra med en påtaglig energi och okuvlig fokus på det som komma skall.
– Det känns fantastiskt att få den stora äran att träna en så fin och anrik förening som IF Elfsborg. Jag är väldigt tacksam för att Elfsborg tror på mig och att jag får komma till Borås och träna laget, säger Jimmy Thelin.
Tillsammans med sina tränare har Thelin redan satt igång arbetet som ska leda in till först och främst starten på försäsongen och sedan tävlingssäsongen 2018. Utan att ha träffat A–truppens spelare än har Jimmy Thelin hunnit skaffa sig en första uppfattning om sin nya arbetsplats och klubborganisation, och den är idel positiv.
– Det kändes direkt när man kom hit att det är en väldigt välskött och familjär förening med en god känsla i. Gemenskapen mellan de duktiga och proffsiga människorna som jobbar här känns genuin och bidrar till en bra arbetsmiljö, vilket naturligtvis är väldigt viktigt, säger Thelin som har skrivit på ett treårsavtal med IF Elfsborg.

Jimmy Thelins ögon riktigt lyser när han med kraft delar med sig av sina tankar och idéer för sin första tid som manager för IF Elfsborg.
– Vi vill att våra fans ska vara stolta över laget och IF Elfsborg, och det kommer att krävas ett hårt jobb från vår sida tillsammans med klubbledningen, tränarstaben, spelarna, supportrarna och sponsorerna för att kunna åstadkomma något. Tre år är bara en liten del av den långa och fantastiska historia som den här föreningen har, och för att göra det absolut bästa vi kan för att lyckas här och nu måste vi göra det tillsammans, säger Jimmy Thelin och fortsätter på samma, mycket intressanta spår:
– När vi träffar spelarna för första gången i januari är det väldigt viktigt att vi lär känna dem och bygger starka band mellan oss i gruppen. När vi sen går ut som en enad grupp inför tävlingssäsongen ska våra fans känna att vi kommer göra allt för Elfsborg, driva det här framåt och bli bättre hela tiden. Jag tror att det är viktigt för oss i A–truppen att känna att ’det är inte vad Elfsborg kan göra för oss utan vad kan vi göra för Elfsborg’ och på så vis utveckla en bra kultur, säger Jimmy Thelin med eftertryck.

Starten på säsongen 2018 är en dryg månad bort. Fram tills dess väntar först mer arbete med att forma idén om IF Elfsborg under ledning av Jimmy Thelin inför den härliga utmaningen som väntar.
Jimmy Thelin och Miguel Beas känner varandra väl sedan tiden i Jönköpings Södra medan Tobias Linderoth som bekant kommer från en mycket framgångsrik tränarsyssla i Elfsborgs U–verksamhet.
– Vi ska jobba med spelarna och skapa en tydlig inriktning för dem. Varje manager har sin idé och träningsmetodologi och i det sammanhanget är jag väldigt nöjd med intrycket jag fått av Tobias och Miguels kompetenser och ambitioner. Vi matchar varandra väldigt bra med idén som vi har och kommer jobba för att hitta ett samarbete där vi kan överföra det till spelarna på bästa möjliga sätt, säger Jimmy Thelin.
Utnämnandet av Thelin, Linderoth och Beas som ny tränarstab för A–laget innebär att Janne Mian blir ansvarig för U–truppen och tränare för U19 samt U21 medan Jesper Bengtsson lämnar sin roll som U–tränare i föreningen. Vi vill härmed passa på att tacka Jesper för upp emot 20 år i gulsvart tjänst, först som spelare och sedan 2006 som anställd tränare inom föreningen. Dessutom vill vi önska honom ett stort lycka till i hans framtida karriär.