171029 Elfsborgs mŒlsskytt Marokhy Ndione jublar efter U19 SM-finalen i fotboll mellan Elfsborg och IFK Gšteborg den 29 oktober 2017 i BorŒs. Foto: J…RGEN JARNBERGER / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

Ndione flyttas upp till A–truppen

Publicerad: 2018-01-05 18:42

IF Elfsborgs 18–åriga forwardstalang Marokhy Ndione flyttas upp till A–truppen.
Marokhy har skrivit på ett treårskontrakt som av naturliga skäl blir hans första som proffs.
– Det känns väldigt roligt och jag är mycket tacksam över att få den här chansen. Att bli A–lagsspelare i Elfsborg är något som jag har strävat efter länge, säger Ndione. 

För den som följt Elfsborgs yngre förmågor i både U17– och U19–allsvenskan på senare år lär ha lagt märke till Marokhy Ndione, både på planen och i målprotokollet.
Den för sin ålder fysiskt starke och målfarlige Marokhy som fostrades i IFE under unga år och som sedan återvände till gulsvart efter ett säsong i Borås AIK:s division 3–lag har fullkomligt vräkt in kassar och fick avsluta sin tid i Elfsborgs ungdomssektion med ett avgörande mål mot IFK Göteborg när U19 vann SM–guld i höstas.
Nu har Marokhy, 18, skrivit på ett kontrakt som knyter honom till IF Elfsborgs A–trupp de tre kommande åren, vilket är extremt glädjande för huvudpersonen själv och hans närstående.
– Det här betyder mycket för mig och min familj, vi har alla kämpat för detta. Jag trodde kanske att drömmen var över när jag fick lämna Elfsborg som 15–åring, men jag kom tillbaka och har jobbat hårdare och hårdare för varje dag som gått för uppnå detta, och nu när jag är A–lagsspelare så vill jag tacka gud och lova att fortsätta med att höja mig ytterligare, säger Marokhy Ndione.

Nästa vecka drar A–truppen igång sin försäsong och då är Marokhy Ndione redo att köra. Ett spännande år och även framtid längre än så väntar för den landslagsmeriterade forwardstalangen.
– Jag har klarat av och gjort mycket i mitt liv, så jag känner att jag har en chans att få spela under min första säsong. Att tro på sig själv tycker jag är ett måste om man ska lyckas som fotbollsspelare, säger Ndione.
Vintern i Borås må än så länge ha varit rätt så ljummen och inte alltför bistert kall, men en som varit glödhet är Marokhy Ndione. Prioritet nummer ett från Marokhys sida har hela tiden varit att IF Elfsborg ska bli hans första proffsadress, men det har knappast saknats dragningskraft från annat håll då det har funnits utländskt intresse för honom.
– Det har funnits lite att tänka på, absolut, men jag har hela tiden velat skriva på för Elfsborg eftersom det har känts som det bästa steget för mig att ta. Jag ser fram emot utmaningen som den kommande säsongen innebär och mitt främsta fokus ligger på att fortsätta min utveckling som spelare, säger Marokhy Ndione.

Uppflyttningen av Marokhy Ndione, som bott i Borås sedan han som fyraåring kom till Sverige från Senegal med sin familj, är den senaste i raden av lagda pusselbitar som i slutändan ska bilda truppbygget säsongen 2018. Tidigare i veckan flyttades anfallaren/yttermittfältaren Arian Kabashi och försvararen Christopher McVey upp till A–truppen och i december såg vi förlängningar med David Olsson, Rasmus Rosenqvist samt Tim Rönning.
Alla dessa framtidsnamn kommer man som supporter kunna träffa och se i träning torsdagen 11 januari då det har blivit dags för årets första träning för A–truppen. En träning där vi i IF Elfsborg bjudit in alla intresserade till för en härlig kväll i sann gulsvart anda (läs mer om evenemanget genom att klicka här).

Klubbchef Stefan Andreasson om Marokhy Ndiones uppflyttning: 

– Vi är glada att kunna flytta upp ytterligare en spelare från våra egna led till vår A-trupp 2018. Marokhy har utvecklats mycket under 2017, och vi ser framemot att följa honom de närmsta åren.

Huvudpartners