Positiva besked i årets andra träningsmatch

Publicerad: 2018-01-29 20:52

Efter en defensivt bra första halvlek som slutade med att Elfsborg tog ledningen med 1-0 genom Simon Lundevall blev det en mer offensiv andra halvlek där Arian Kabashi fastställde slutresultatet till 2-0.

Årets första seger kom mot norska Brann i träningsmatchen i Spanien.
-Första halvlek var det lite svårt att få till bollinnehavet men vi gör det bra bakåt och släpper inte till speciellt mycket. Jag tycker samarbetet fungerade bra i laget och vi jobbade hårt för varann, säger Simon Olsson som spelade första 45. Han var också delaktig i Elfsborgs första mål som kom i den 44:e matchminuten genom Elfsborgs andra Simon, nämligen Lundevall.
-Jag slår ut bollen till Prodell som vänder upp och slår en jättefin boll till DG (Daniel Gustafsson) som också slår en perfekt boll snett bakåt till Lundevall som kippar jättekyligt över målvakten. Det är ett riktigt klassmål, säger Simon Olsson och ler.

Daniel Gustavsson som stod för assisten till 1-0-målet spelade fram till omkring den 75:e matchminuten.
-Jag tycker det gick ganska bra även om jag blev lite småsliten i vissa delar i kroppen på slutet. Vi har gnuggat mycket på träningarna här nere, vi försöker få in vår spelidé i ryggmärgen så vi inte ska behöva tänka så mycket sen när det drar igång på allvar. Jag tycker vi gör det helt okej idag, speciellt i andra halvlek gör vi det bra. Vi är lugna med boll och visar oss för varandra hela tiden. I första halvlek pressar de väldigt högt men i andra backar de hem lite och vi får högre press. Vi gör en väldigt bra andra halvlek som vi tar med oss, säger DG.

Matchen slutade 2-0 efter att Elfsborgs nummer 25, Arian Kabashi satt 2-0 efter inlägg från högerkanten av Jesper Karlsson.

Manager Jimmy Thelin:
-Vi är på rätt väg. Vi ställer upp på varandra och hjälps åt där ute. Jag tycker att vi hjälper backlinje och målvakt på ett väldigt bra sätt, inte bara tillfälligt utan konsekvent matchen igenom. Det är också positivt att se hur vi agerar när vi tappar boll eller gör ett felpass – att vi fortsätter spela och inte stannar till. Vi tar med oss att vi börjar förstå vad det handlar om, att vi gör saker för varandra hela tiden. Även om det inte blir perfekt hela tiden så fortsätter vi tro på det vi gör. Alla vågar och försöker göra det vi tränar på vilket visar att vi har taktisk disciplin, att alla spelare deltar för att följa det beteende och den kultur som vi är säkra på är den bästa för IF Elfsborg, säger Thelin.

Hör vad Arian Kabashi, Simon Lundevall och Rami Kaib hade att säga efter matchen mot Brann

I morgon tisdag är spelarna lediga innan träningen fortsätter på onsdag förmiddag. Då gör Robert Gojani sin första träning med sitt nya lag.

 

Huvudpartners