Nyuppflyttade Marokhy Ndione vill ta nya kliv

Publicerad: 2018-01-31 20:34, Uppdaterad 2018-01-31 23:37

Han avgjorde SM-finalen med U19 mot IFK Göteborg i höstas. Inför 2018 flyttades den 18-årige forwardtalangen upp i A-truppen. Efter tre veckor känner Marokhy Ndione att laget utvecklas bra och att han har kommit bra in i gruppen.

Det känns mer och mer avslappnat och jag har lärt känna alla på ett bra sätt tycker jag. Jag umgås mest med de unga spelarna – Simon Olsson, Rami och Ibro, jag har spelat med många av dem i U21 så jag kände de lite innan men nu på lägret har jag också lärt känna de äldre spelarna så det känns bra.

Säsongen 2016 gav för Marokhys del vinst i Gothia Cup samt en SM-final samtidigt som han vann skytteligan i U17 Allsvenskan Södra. 2017 utvecklades han ännu mer, toppade länge skytteligan men slutade trea med 21 mål i U19 Allsvenskan Södra. Dessutom fick han kröna året med att avgöra SM-finalen mot Blåvitt hemma på Borås Arena.
-Jag har jobbat stenhårt, varje dag och trott på det jag gör. Jag tror att det är ett måste att man tror på sig själv för att lyckas i fotboll – det och att man jobbar bra ihop i laget. Nu vill jag och vi bara fortsätta att utvecklas ännu mer och vi kommer jobba stenhårt för det. Tränarna instruerar oss hela tiden på ett bra sätt på träning, om man till exempel gör någonting fel så instruerar de och tillrättavisar direkt, visar hur man ska tänka istället för att lyckas bättre. Vi lär oss nya saker hela tiden och jag är väldigt nöjd och glad med hur de hanterar allt.

Vad är den stora skillnaden från U-lagen rent fotbollsmässigt tycker du?
-Helt klart tempot, man måste fatta mycket snabbare beslut här, men annars tycker jag inte att det är så stor skillnad.

Han beskriver sig själv som en spelare som har styrkan och längden att vara en mötande spelare, men också att han har snabbheten och  gillar att vara vänd mot mål – inte bara möta boll. Kort och gott; en typisk central forward. Mot Saarpsborg fick han spela 45 minuter och nu senast, sista 20 mot Brann.
-Det är bara positivt med matcher så här tidigt på säsongen. Man kommer in fortare i allt genom match och vi lär oss nytt och utvecklas hela tiden. Det vi lär oss under match tar vi med oss till nästa träning och nästa match. Det är bra fotboll som Jimmy och tränarna vill att vi ska spela.

Hur upplever du tränarna annars så här långt?
-De är tydliga med vad de vill och alla tar det de säger på allvar. Vi ska jobba ihop som ett lag hela tiden och ha fokus på det vi gör – träna fotboll till 100 procent och sen vila och återhämtning till 100 procent. Det märks att de vet vad de pratar om.

Huvudpartners