Issam Jebali, har på en och en halv säsong i gulsvart hunnit spela 44 allsvenska matcher där han stått för 17 mål och nio assist. Vi tog ett snack med Elfsborgs nummer 11 inför lördagens träningsmatch.

Hur har träningen sett ut inför matchen mot ÖIS?
– Vi har jobbat hårt och mycket med att komma ihop och spela som ett lag, förstå vad tränaren vill att vi ska göra på match. Varje träning kräver verkligen att alla är totalt fokuserade precis hela tiden, varje sekund från början till slut för att hänga med och förstå. Det är utmanande men väldigt kul och utvecklande.

Hur vill ni att det ska se ut i matchen på lördag?
– Vi vill se att kollektivet fungerar, att alla vet vilket jobb de måste göra. Alla måste ge 100 procent – göra det vi har gjort på träning så här långt – lyssna på varandra, spela vårt spel som tränaren vill och steg för steg komma ihop och spela som ett lag.

Vad ser du att ni kan ta med er från de två tidigare träningsmatcherna?
-Jag tycker att vi har gjort det bra, vi spelade oavgjort första och höll nollan och vann i andra. I båda matcherna har vi försökt göra det vi gör på träning och framför allt andra halvlek mot Brann såg riktigt bra ut. Förhoppningsvis kan vi spela ännu mer som ett lag på lördag, spela vårt spel.

Det är bara en dryg vecka innan årets första tävlingsmatch, i cupen mot Gais. Känns det att det börjar närma sig säsong?
– Ja det tycker jag. I och med att det närmar sig tävling blir det alltmer seriös. Hittills har alla fått spela 45 minuter – nu har vi kommit ett steg till och en del kommer säkert få spela mer och andra mindre. Det är snart allvar och alla vill såklart ta en plats. Så här långt har alla fått chans att visa upp sig, nu gäller det ännu mer att visa vad man går för.

Hur påverkar det er som grupp?
– Vi gillar det, konkurrens gynnar hela laget. Vi spelar för en stor och proffsig klubb och alla vill göra sitt bästa och visa att vi spelar som tränaren vill. Vi är ett team som kämpar stenhårt för klubben, för varandra och för tränaren. Vi kommer alltid ge 100 procent för Elfsborg.