På ett vintrigt och kylslaget Borås Arena hade 581 personer slagit sig ner för att se träningsmatchen mellan IF Elfsborg och Örgryte IS. Issam Jebali blev segerskytt med matchens enda mål i den 63:e minuten.

Elfsborg med nye tränaren Jimmy Thelin ägde det största bollinnehavet matchen igenom och gästerna fick många stunder jaga boll. Dagens match var också den första för nyförvärvet Robert Gojani som utgick efter ca 70 minuter när Elfsborg gjorde inte mindre än åtta stycken byten. Lägg till att man redan hade gjort två stycken byten i paus. Den enda spelaren som gjorde 90 minuter var Kevin Stuhr Ellegaard som än så länge inte har släppt in något mål under 2018.
– Skönt att äntligen få spela match, jag har inte spelat på någon månad nu så det var skönt att komma igång även om jag kände mig lite ringrostig så var det en bra match och det var jätteskönt att komma igång och lära känna mitt nya lag på planen. Det är väldigt smarta fotbollsspelare så det är enkelt att komma in med dem, säger Robert Gojani i omklädningsrummet direkt efter slutsignalen.
Vad tar ni med er från dagens match?
– Vi försöker verkligen spela på det sättet som Jimmy lär ut och vi har många halvchanser, och jag tycker vi vinner tillbaka bollen väldigt bra när vi tappar den.

Nästa match är redan på tisdag när Skövde AIK kommer på besök, en träningsmatch som startar kl 19.00. Detta är den sista träningsmatchen innan Svenska Cupen drar igång den 19 feburari.
– Det är att gnugga på och lära sig varje träning, slita och kämpa och lyssna på tränarna så ska vi vara redo inför cupen som drar igång mot GAIS om lite drygt en vecka, avslutar Robert.