170319 Elfsborgs Prince Isaac Kouame under fotbollsmatchen i Ligacupen U17 mellan Elfsborg och Örgryte den 19 mars 2017 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Tävlingssäsongen igång för elitlagen

Publicerad: 2018-02-18 20:56

Under helgen kickade elitlagen igång sin tävlingssäsong när andra gruppspelet i ligacupen startade. 

Träningssäsongen har varit igång under en tid men det var först i helgen som IF Elfsborgs elitlag drog igång sin tävlingssäsong på riktigt. Ligacupen är elitlagens motsvarighet till svenska cupen, skillnaden här är dock två gruppspel innan ett slutspel. Första gruppspelet spelades under november och Elfsborg tog sig vidare i U16, U17 och U19. Nu var det dags att kicka igång gruppspel två.

U17-truppens spelare finns i såväl ligacupen för U16 och U17. På lördagen, i U17, åkte Elfsborg till Halmstad Arena. Matchen slutade 4–0 till gulsvart efter två mål av Kevin Liimatainen samt mål av Noah Söderberg och Jack Cooper Love. Elfsborg ska också möta Helsingborgs IF, BK Häcken, Malmö FF och IFK Göteborg. Vinnaren av gruppen går till slutspel.

U-truppen återfinns i ligacupen för U19-lag. Laget åkte till Örebro och Behrn Arena för en tuff bortamatch, men Elfsborg stod som segrare efter en knapp seger med 1–0. Filip Schyberg blev matchhjälte med det enda målet i 54′ minuten. I denna grupp återfinns även Karlslunds IF HFK, Norrby IF, Åtvidabergs FF och IK Oddevold.

I ligacupen för U16-lag skulle Elfsborg ställas mot BK Forward på bortaplan under söndagen. Matchen blev dock inställd på grund av isig plan och kommer därmed att flyttas, ny datum kommer inom kort. I denna grupp finns även Varbergs GIF, Örebro SK FK, Karlslunds IF HFK samt BK Häcken.

Gemensamt för alla grupper är att det endast spelas enkelmöten, därmed antingen en hemma- eller bortamatch.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer