180224 Elfsborgs Adrian Zeka klappas om efter att gjort 1-0 under fotbollsmatchen i Ligacupen U19 mellan IF Elfsborg och Karlslunds IF HFK den 24 februari 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Ligacupen fortsatte under helgen

Publicerad: 2018-02-25 21:51, Uppdaterad 2018-02-25 23:32

Det var fortsatt spel i ligacupen under helgen för samtliga tre lag, U16, U17 och U19. 

Under förra helgen startade ligacupen, elitlagens motsvarighet till svenska cupen, och dess andra gruppspel. Gruppvinnaren går till finalspel lite senare framåt tidig vårkant. För Elfsborgs del var det tre matcher som stod på programmet, det vill säga match i alla tre serierna.

U19
U-truppen spelade denna helg på Borås Arena, tävlingspremiär på hemmaplan på ett soligt Borås Arena. Under förra veckan vann laget borta mot Örebro, för motståndet denna helg var Karlslunds IF HFK som också tog en seger i den första matchen.

Första målet noterades som ett självmål redan de första minuterna av matchen, något som satte tonen direkt. Fjolårets superskytt Jesper Sandberg Hesselgren gjorde sedan sitt första mål för säsongen när han satte 2–0 efter tio minuter och Elfsborg hade bra medvind i seglen. I andra halvlek kunde Adrian Zeka förvalta en straff och 3–0 var ett faktum. Tio minuter från slutet gjorde också Nattnael Zerai 4–0 som också blev slutresultat.

I och med segern är nu Elfsborg gruppetta efter två spelade matcher. Nästa vecka väntar Åtvidabergs FF på bortaplan.

U16

Det var meningen att Elfsborg skulle spelat på bortaplan mot BK Forward redan förra helgen, men på grund av isig plan flyttades matchen till denna lördagen, vilket inte verkar ha bekymrat gulsvart allt för mycket. Kevin Strand satte både 0–1 och 0–2 i första halvlek, innan det skulle bli en mardrömsminut för BK Forward. Rött kort för hemmaspelaren och straff för Elfsborg, en straff som Besfort Zeneli förvaltade på bästa sätt till 0–3 precis före paus.

I den andra halvlek trummade Elfsborg vidare, Abdirahman Abdi gjorde 0–4 precis i inledningen av andra halvlek, Kevin Strand gjorde sitt hattrick till 0–5 och Zakkar Alissa satte spiken i kistan till slutresultatet 0–6. Viktigt med bra målskillnad då Häcken har tagit ett stadigt grepp i gruppen, dock redan spelat tre matcher men har imponerande 18-2 i målskillnad.

Nästa match är mot just BK Häcken, en match som spelas på Borås Arena.

U17
Mot Malmö FF brukar det som vanligt vara tuffa och tajta matcher, två bra lag som känner till varandra och dess spelsätt. Elfsborg vann sin första match på bortaplan, Malmö FF kom med en förlust i bagaget på hemmaplan mot BK Häcken. Och tufft och jämnt blev det också under söndagen, något man dock inte kunde tro efter första halvlek. Malmö tog ett stadigt grepp i matchen och gjorde under lagom utspridd tid både 0–1, 0–2, 0–3 och hela 0–4 innan pausvilan. Då stod Elfsborg för något som man kan likna ett gigantiskt berg, men även de är till för att bestiga. Gulsvart jobbade metodiskt och pressade för reducering. När Oliver Sandén gjorde 1–4 i 69′ minuten och Abnor Shabani 2–4 bara två minuter senare vädrade hemmalaget luft. Elfsborg fortsatte pressa, i 75′ minuten satte Jack Cooper Love 3–4 och med bara nio minuter kvar gjorde Cooper Love 4–4(!). En galen upphämtning som visar enorm moral i årets nya U17-trupp.

Näst på tur väntar BK Häcken, även den på Borås Arena.

Huvudpartners