180224 Elfsborgs Adrian Zeka klappas om efter att gjort 1-0 under fotbollsmatchen i Ligacupen U19 mellan IF Elfsborg och Karlslunds IF HFK den 24 februari 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Ny helg med ligacupspel

Publicerad: 2018-03-11 22:10, Uppdaterad 2018-03-11 22:11

Ytterligare tre matcher har avverkats i ligacupen under helgen, med ömsom vinster som förluster. Nu börjar det dra ihop sig för avgörande.

U16
Måndagens match mot BK Häcken blev framflyttad på grund av vädret, istället spelades den sent på onsdagskvällen i Borås. Att Häcken varit starka var klart då de efter tre matcher hade 18-2 i målskillnad. Att det skulle rinna iväg mot gulsvart också var dock inte enligt planen. Häcken tog kommandot 22 minuter in i matchen när 0–1 gjordes och innan paus hade de gått upp i 0–3. I andra halvlek rann det sedan vidare till 0–7 innan blödningen stoppades. En match att ta med sig en rejäl revanschlusta inför matchen mot BK Forward.

Denna match skulle spelats den 24 februari men blev också den framflyttad på grund av problem med underlaget. Istället åkte Elfsborg till Örebro och denna match blev lite av ombytta roller mot Häcken-matchen. Kevin Strand satte två mål i första halvlek, BK Forward fick en utvisning och i slutet av första halvlek kunde Besfort Zeneli sätta en tilldömd straff. Abdirahman Abdi gjorde sedan 0–4 i inledningen av andra halvlek, Kevin Strand satte sitt hattrick runt timman spelad innan Zakkar Alissa gjorde 0–6. En rejäl studs tillbaka i rätt riktning. Dock är chansen för avancemang borta, men två bra matcher kvar väntar som uppladdning inför seriepremiären. Här näst väntar Varbergs GIF på Borås Arena den 14 mars.

U17

Här väntade ett tidigt härligt derby mot rivalerna IFK Göteborg på bortaplan. IFK jagade sin första seger i gruppspelet, Elfsborg hade en vinst, en oavgjord och en förlust. En jämn drabbning där bägge lagen noterades för ett vardera självmål, men i andra halvlek kunde Noah Söderberg sätta 1–2 på straff, detta trots att gulsvart var en man mindre sedan några sekvenser tidigare på grund av en utvisning efter två gula kort. Elfsborg kunde ändå hålla undan och segern var ett faktum – en härlig trepoängare. Även här är dock chanserna till avancemang grusade sedan BK Häcken även här har gått rent, men en härlig match mot Helsingborgs IF väntar nästkommande söndag på hemmaplan.

U19

Desto roligare för U-truppen som inför helgens match toppade gruppen och den ledningen släppte inte Elfsborg. IK Oddevold stod för motståndet men det blev en behaglig match på Borås Arena för Elfsborg efter en väl genomförd match. Aleksander Ceganjac satte matchens första mål efter 22 minuter och Marokhy Ndione satte 2–0 i 33′ minuten vilket gav en tvåmålsledning i halvtidsvilan. Nattnael Zerai kunde bara minuter in i andra halvlek utöka Elfsborgs ledning innan det därefter blev en period utan mål, men framåt slutet skulle det smälla till igen i matchen. Ceganjac gjorde sitt andra mål till 4–0, Oddevold reducerade på ett självmål innan Jesper Sandberg Hesselgren återigen gjorde mål, denna gång till slutresultatet 5–1.

Elfsborg har i och med sina fyra vinster, av fyra möjliga, säkrat avancemang till slutspelet i ligacupen. En match återstår dock, den 19 mars på Ramnavallen mot Norrby IF.

Huvudpartners