171021 Elfsborgs spelare jublar efter att Prince Isaac Kouame (skymd i bild) gjort 2-0 under fotbollsmatchen i U17 slutspelet mellan Elfsborg och AIK den 21 oktober 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Avslutande matcher i ligacupen

Publicerad: 2018-03-20 00:07, Uppdaterad 2018-03-20 00:09

Sista matcherna i ligacupen spelades under helgen och starten på denna vecka. Så här gick det och vi önskar U-truppen all lycka till i slutspelet för U19-lag. 

U16

Resultaten har inte gått Elfsborgs väg i U16-gruppspelet där laget fallit i tre matcher. Under förra veckan spelade Elfsborg två matcher, den ena mot Varbergs GIF som gästade där ett sent avgörande till gästernas fördel gav en tung förlust. Lite revansch fick ändå laget i den sista gruppspelsmatchen i ligacupen när Karlslunds IF HFK gästade Borås i helgen. Endrit Kutllovic gjorde 1–0 efter halva första halvlek, Edin Goq 2–0 bara minuterna därpå. Gästerna jobbade in en kvittering i slutet av första halvlek, men Elfsborg kunde spela av matchen och punktera densamma i andra halvlek Said Ali gjorde 3–1.

Elfsborg stannade därmed på sex inspelade poäng på de fem gruppspelsmatcherna och får nu ladda om fokus inför seriepremiären lite senare.

U17

Elfsborg tog emot Helsingborgs IF som hade tagit två poäng mer än Elfsborg i gruppen inför de båda lagens avslutning i ligacupen. Vid seger skulle Elfsborg gå om HIF och ta andraplatsen i gruppen, vilket de också gjorde. På Borås Arena var det dags för möte och det var först i andra halvlek som målnollorna kunde spräckas. Elfsborg tog ledningen tio minuter in i andra halvlek genom Jack Cooper Love och i 67′ minuten kunde Arbnor Shabani göra sitt första mål för kvällen. Med tio minuter kvar av matchen satte Shabani 3–0 och matchen kändes stängd. Trots att Helsingborg kunde reducera till 3–1 i 88′ minuten blev det aldrig nervöst över de tre poäng Elfsborg införskaffat sig i matchen. Trots det var förstaplatsen ointaglig i gruppen. BK Häcken hade trots en match mindre spelad redan säkrat förstaplatsen genom att ha gått rent i gruppspelet.

U19

Redan inför lokalderbyt mot Norrby hade Elfsborg säkrat förstaplatsen, och därigenom avancemang till slutspelet i ligacupen. Därmed var matchen på Ramnavallen mer av en akademisk betydelse där gruppjumbon jagade sin första seger. Men vädrets makter ville annat – matchen blåstes igång men blåstes av tämligen snabbt. På grund av det snöfall som kom över Borås under måndagskvällen avbröts matchen efter 35 minuter.

Det är i skrivandets stund oklart hur matchens resultat ska hanteras.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer