170420 Elfsborgs Viktor Prodell jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och …rebro den 20 april 2017 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

Första hemmapremiären för Prodell

Publicerad: 2018-03-31 13:40

Han går in i sin femte gulsvarta säsong. 38 allsvenska mål har det hunnit bli så här långt för Elfsborgs #22 och måndagens premiär ser han extra mycket fram emot.

Försäsongen är över, tävlingssäsongen tar vid. Hur har försäsongen varit för dig i år?
-Framför allt har jag fått vara skadefri vilket är A och O. Det har varit kul att spela och träna och det har blivit lite mål och assists och det är alltid kul att kunna bidra på det sättet. Jag trivs väldigt bra med allting just nu och njuter verkligen bara av att få spela fotboll och ha roligt ihop med laget.

Hur vill du beskriva er utveckling som lag sedan starten i januari?
-Vi har tagit steg och tänker fotboll hela tiden. Vi jobbar hårt för varandra och vill hjälpa varandra, ger varandra bra passningar för att den andra killen ska kunna göra bra saker osv. Det gör att vi har väldigt roligt på planen. V hittar varandra lättare och upptäcker mer och mer vad vi är bra på – vi tänker fotboll helt enkelt. Sen har det såklart blivit högre matchtempo, någonting vi jobbar på hela tiden.

Hur ser du på konkurrenssituationen i år?
-Den är tuff precis som den alltid har varit och precis som det ska det vara. Vi har många bra forwards så det gäller att vara så bra som det bara går, på varje träning, i varje moment, fokusera på ”här och nu” och göra det lite bättre varje dag. Får man sedan spela gäller det att försöka ta chansen då.

Måndagens premiärmatch mot Malmö blir din första premiär på hemmaplan sedan du kom till Elfsborg. Extra speciellt? 
-Ja, första matchen är alltid rolig att spela hemma så i år ser jag extra mycket fram emot premiären. Jag har verkligen tänkt på det där, att det vore kul med en hemmapremiär. Jag vet faktiskt inte om jag haft någon hemmapremiär över huvud taget, inte i Åtvidaberg heller så det var på tiden.

Finns det någon premiär som du minns lite extra ändå?
-Ja, premiären 2012 med Åtvid borta mot Örebro. Där gjorde jag två mål så det minns jag lite extra, absolut.

Samma år som du slutade trea i den allsvenska skytteligan alltså. Åtta år har gått sedan dess, hur har du förändrats som spelare på de åren?
-Jag vet inte riktigt men jag vet vad jag är bra på – att vara i boxen, hitta luckor och spela fram mina medspelare. Det är alltid svårt att säga själv vad man är bra på men jag har väl blivit lite smartare genom åren också och som för alla andra spelare blivit bättre på att göra min grej helt enkelt.

Malmö FF i premiären inför storpublik. Kan det bli bättre?
-Nej, det är en väldigt rolig match, en stor match på många olika sätt. Sen spelar det egentligen ingen roll vilket motståndet är utan vi måste göra vårt jobb varje match och ta tre poäng men matcherna mot Malmö brukar hålla högt tempo med många närkamper. Det är tuffa matcher så det blir en bra värdemätare direkt men vi är redo och har en plan kring allt vi gör – på alla träningar, i varje passning vi slår.

Till sist. Den där hörnvarianten vid 2-0 målet mot Halmstad – vad hände där?
-Det får du fråga Dyer om haha, han började klacka och så kom Ishi där, så det var ju väldigt bra gjort av dem haha.

Jo, men du stod ju faktiskt där på äkta ”Prodell-vis” och satte bollen i mål också.
-Jag stod där och fick bollen på foten och så blev det mål haha men ja, det gäller att hitta luckor och hjälpa laget på det sättet också.

 

 

Huvudpartners