180402 Malmš FFs Sšren Rieks och Elfsborgs Samuel HolmŽn under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Malmš FF den 2 april 2018 i BorŒs. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57999_334

IF Elfsborg – Malmö FF 1–2

Publicerad: 2018-04-04 12:43

Äntligen allsvensk premiär på Borås Arena när IF Elfsborg tog emot Malmö FF denna soliga vårdag. 

Det som vi längtat efter sedan länge var det äntligen dags för – den allsvenskan premiären 2018. När domare Bojan Pandzic blåste igång matchen på ett soldränkt Borås Arena var känslan och stämningen mycket god bland åskådarna på Borås Arena. Ett spännande Elfsborg som direkt ställdes mot regerande mästarna Malmö FF. Nu väntade ett nytt oskrivet blad med alla förutsättningar inför starten av en ny härlig säsong.
Det skulle dock börja med en uppförsbacke. Malmö tog avsparken och gick till anfall. När bollen balanserat på kortlinjen fick Mattias Svanberg bollen, sköt ett skott som blockades men gav Svanberg möjligheten till nytt skott, vilket satt i bortre krysset otagbart för Kevin Stuhr Ellegaard. Efter den tunga starten jobbade hemmalaget sig in i matchen mer och mer och efter kvarten spelad skapade Elfsborg tryck vilket föranledde kvitteringen. Simon Lundevall fick bollen, slog ett fint inlägg till Viktor Prodell som touchade in 1–1 bakom Johan Dahlin.

Därefter skulle mycket handla om Malmös Arnor Traustason under en period. Först fick han ett halvt friläge, men bollen utanför. Därefter skapade MFF press och ett inlägg nådde till slut Traustason som kunde komma fram och skjuta in 1-2 från mitten av straffområdet, detta i 24′ minuten. Tre minuter senare fick Traustason återigen ett fritt läge från sin vänsterkant, skottet var fint men Stuhr Ellegaards reflexräddning var mästerlig och fortsatt 1-2. Han skulle sedan få ytterligare en chans med tio minuter kvar efter att Malmö väggar sig fram, men återigen en högklassig räddning av Ellegaard och underläget var ett mål i paus.
Inför andra halvlek gjorde manager Jimmy Thelin två byten. Alex Dyer och Viktor Prodell utgick, in istället med Daniel Gustavsson och Per Frick. Om det var svängigt och mycket fart i första halvlek blev det mer kontrollerat spel från bägge lag, men de riktigt heta chanserna till mål uteblev. Malmö spelade runt bollen på ett bra sätt, Elfsborg likaså när hemmalaget hade bollinnehav.

Elfsborg gjorde några förändringar i positionerna, försökte pressa upp och jaga en kvittering men hade svårt att komma in i Malmös straffområde. Malmös ledning med ett mål stod sig, bortalaget försökte kontrollera densamma och gjorde inga större försök att pressa än mer. Därmed skulle chansen till kvittering stå sig och en slutforcering från hemmalaget att vänta, men den kom av sig när Stefan Ishizaki fick sitt andra gula kort i matchen med drygt tio minuter kvar att spela.
En viss forcering kom dock ändå, Elfsborg lyfte upp allt de kunde i slutet och Simon Lundevall var ytterst nära att få in en kvittering i 92′ minuten, men Johan Dahlin räddade då bollen på den farliga soloraiden från Lundevall. Därmed skrevs slutresultatet till 2-1 för bortalaget och Elfsborg får ta nya tag.
Nästa match är mot Kalmar FF på bortaplan redan på söndag klockan 15.00.

 

IF Elfsborg – Malmö FF 1–2 (1–2)
Mål: 0-1 Mattias Svanberg 2′, 1-1 Viktor Prodell 17′, 1-2 Arnor Traustason 24′,
Varningar IFE: Simon Lundevall, Samuel Holmén, Stefan Ishizaki x2
Utvisning IFE: Stefan Ishizaki
Varning MFF: Mattias Svanberg
Sålda biljetter: 11 615

Huvudpartners