171021 Elfsborgs spelare jublar efter att Prince Isaac Kouame (skymd i bild) gjort 2-0 under fotbollsmatchen i U17 slutspelet mellan Elfsborg och AIK den 21 oktober 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Svängig premiär för U17

Publicerad: 2018-04-04 12:43

Ny premiär – denna gång i U17 Allsvenskan Södra 2018 vilket startade med en tuff bortamatch mot Halmstads BK. 

Det var dags för seriepremiär för U17-truppen i U17 Allsvenskan Södra Vår kickade igång på tisdagen. Likt U19- och U21-serierna kommer även U17 Allsvenskan att spelas som en vårserie, därefter sammanställs den för att se vilken serie som laget ska spela i till hösten. De bästa lagen går till en höstserie där vinnaren av serien är Svenska Mästare 2018.
U17-laget hade inför matchen spelat tävlingsmatcher i Ligacupen samt träningsmatcher. En av dessa i Ligacupen var just mot Halmstads BK på bortaplan, en match gulsvart vann med hela 4-0, därefter kryssade man mot Malmö FF efter 4-4. Trots vinst mot både IFK Göteborg och Helsingborgs IF räckte det inte till avancemang då Häcken besegrade Elfsborg och gick vidare.

Oavsett var det en ny match som väntade på Halmstad Arena under tisdagen. Elfsborg kom ut och fick en tung inledning när hemmalaget gjorde mål redan efter ett par minuter när Johan Gudmundsson gjorde 1–0. Elfsborg repade sig dock snabbt, kvitterade genom Jack Cooper Love efter kvarten spelad och kunde strax därefter ta ledningen när Noah Söderberg satte 2–1 i 24′ minuten.
Ledningen stod sig in i halvtidsvilan och en bit in i andra halvlek, men därefter fick Halmstad utdelning genom två mål av Taylor Silverholt med bara minuters mellanrum efter timman spelad. Elfsborg repade mod, jagade en kvittering och lyckades sedan sätta kvitteringen till 3–3 genom Jack Cooper Loves andra mål i matchen, detta med fyra minuter kvar av ordinarie tid.
Elfsborg tar därmed en poäng i premiären och har nu hemma premiären att se fram emot på söndag, då gästar Helsingborgs IF Borås arena.

Halmstads BK – IF Elfsborg 3–3 (1–2)
Mål: 1–1 Jack Cooper Love 15′, 1–2 Noah Söderberg 24′, 3–3 Jack Cooper Love 86′
Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 4. Gustav Broman (K), 5. Oliver Zandén,6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Ornel Makindu, 16. Arbnor Shabani
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv) 12. Johannes Abdulahad, 13. Victor Gustafsson, 15. Endrit Kutllovci, 17. Kevin Strand

Huvudpartners