En tuff match mot Malmö FF stod på programmet i vårsolen på söndagseftermiddagen. 

Det var dags för U17 Allsvenskan Södras fjärde match för Elfsborg när Malmö FF gästade Borås Arena. Två bra lag som brukar stå för tajta, högkvalitativa och spännande matcher. MFF hade inför matchen spelat två matcher som slutat med en storseger mot Falkenberg och en oavgjord match mot Norrköping senast. Elfsborg å sin sida hade en oavgjord premiärmatch, en förlust i hemmapremiären och en storseger senast mot Jönköpings Södra.

Och visst blev det en jämn och tajt drabbning även i dag. Elfsborg fick en riktigt bra start, Oliver Zandén sköt in ledningsmålet redan efter elva minuter och medvind i seglen direkt. Malmö kunde dock kvittera efter halvtimman spelad på straff, men tre minuter före halvtidsvilan kunde Arbnor Shabani göra 2–1.

I andra halvlek fortsatte sedan Elfsborg att spela en fin fotboll, kontrollerat och försökte stänga Malmös försök till kvittering. När Jack Cooper Love gjorde 3–1 i 54′ minuten kunde gulsvart andas ut lite mer och försöka spela än mer kontrollerat. Det var för övrigt nionde målet för Jack Cooper Love, vilket tar han till en överlägsen ledning i skytteligan.

Malmö jagade, fick in en reducering i 73′ minuten men närmre än så kom inte MFF. Elfsborg kunde därmed ta andra raka segern, en viktig sådan för fortsättningen i U17 Allsvenskan Södra.

Nästa match är på bortaplan när Elfsborg gästar Kalmar FF den 29 april.

IF Elfsborg – Malmö FF 3–2 (2–1)

Mål: 1–0 Oliver Zandén 11′, 2–1 Arbnor Shabani 42′

Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 4. Gustav Broman (K), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 12. Arbnor Shabani, 15. Endrit Kutllovci
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 11. Ornel Makindu, 13. Victor Gustafsson, 14. Awil Hassan, 16. Besfort Zeneli, 17. Teodor Svensson