170524 Elfsborgs Rami Kaib under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 24 maj 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

U16: Vinst i lokalderbyt mot Norrby

Publicerad: 2018-04-28 19:36

Dags för årets första lokalderby när Elfsborg ställdes mot Norrby IF i U16 Nationell serie. 

Inför året kom Elfsborg i U16 Nationell Grupp 3, vilket gjorde att det blev en närmre anknytning på motståndarna än föregående år. Två lag från Borås utöver Elfsborg finns med, Norrby IF och Sjömarkens IF. Därmed väntar fyra lokalderbyn varav det första spelades på lördagen. Elfsborg förlorade senast borta mot Angered MBIK med 5–3 och Norrby förlorade hemma mot IFK Göteborg med 4–0. Gulsvart hade en seger på de tre första matcherna, Norrby jagade sin första poäng efter tre matcher.

Dagens match på Borås Arena 2 blev en match med två olika halvlekar spelmässigt. Elfsborg kom ut, dominerade totalt i första halvlek och kunde ta ledningen redan efter sex minuter genom Said Ali. En stund senare utökade även Ali med 2–0 innan Abdirahman Abdi gjorde 3–0 och Ali 4–0 innan paus.
– Vi går upp en fyramålsledning och första halvlek spelar vi på ett vettigt sätt. Vi skapar chanser och kunde gjorde 5-6 mål. Det är många gånger vi spelar riktigt bra och de skapar ingenting mot oss, säger tränare Kari Mäkelä.

I andra halvlek hände det sedan någonting. Elfsborgs fina spel avstannade, Norrby fick igång sitt spel och med två snabba djupledsbollar och helt plötsligt stod det 4–2. Norrbys forcering avtog sedan och när Elfsborg i slutet gjorde 5–2 och 6–2 var det spiken i kistan till slutresultatet. Dock finns det saker att jobba på menar tränare Mäkelä.
– Man har en förhoppnings som tränare att vi ska kunna fortsätta andra halvlek som vi genomförde den första, men jag vet inte riktigt ad som händer. Vi gör en väldigt blek andra halvlek, kanske är det lite naturligt att de slappnar av lite med fyramålsledning och när vi är såpass mycket bättre, men vi krånglar till det och slutar spela det där raka spelet. Det är något vi måste kolla på.

Efter fyra matcher har nu Elfsborg två vinster och två förluster, en inledning som Mäkelä kan vara nöjd med.
– Vi har varit helt okej. Vi spelar jämnt med ett bra Häcken där vi förlorar med 2–1, men kunde lika gärna blivit 2–2. Vi är okej mot Angered och har lite svagare motstånd i Skoftebyn. Nu får vi fortsätta jobba vidare, avslutar Kari.

 

IF Elfsborg – Norrby IF 6–2 (4–0)

Mål: 1–0 Said Ali 6′, 2–0 Said Ali 19′, 3–0 Abdirahman Abdi 28′, 4–0 Said Ali 43′, 5–2 Edon Goq 86′, 6–2 Zakkar Alissa

Startelva: 1. Max Helge (mv), 2. Carl Nilströmer, 3. Yamin Souayeh, 4. Teodor Svensson, 5. Zakkar Alissa, 6. Besfort Zeneli (K), 7. Awil Hassan, 9. Abdirahman Abdi, 11. Said Ali, 12. Isaac Antonsson, 14. Oscar Gustafsson
Ersättare: 8. Mohamed Adam, 13. Edon Goq, 15. Amer Jusic, 30. Alex Oscar Edward Rahm

Huvudpartners Officiella sportleverantörer