180429 Elfsborgs Jšrgen Horn och Sundsvalls Linus Hallenius under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan GIF Sundsvall och Elfsborg den 29 april 2018 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRN / kod NJ / 74280

Tuff uddamålsförlust mot GIF Sundsvall

Publicerad: 2018-04-29 19:10, Uppdaterad 2018-04-29 19:12

78 mil från vackra Borås ligger Sundsvall. Det var här som Elfsborg spelade dagens match mot ”giffarna”. Tyvärr fick inte Elfsborg till avsluten och hemmalaget vann matchen med 2-1.

Elfsborg inledde matchen piggt med en hög press och man hade en tydlig matchplan med att ligga rätt i positionerna utan att gå bort sig.  7 minuter hade gått när Sundsvall kom runt på högerkanten och störtade in i i straffområdet och fick straff, även om Elfsborg protesterade vilt så pekade domare Magnus Lindgren på straffpunkten och där kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0.

Ett par minuter senare skulle Elfsborg få chans att kvittera när Rami Kaib, från sin vänsterbacksposition fick i väg en fin pastej men Simon Lundevall i straffområdet kunde inte nå bollen, lite större skor där och 1-1 hade varit ett faktum. Ett par minuter senare fick Elfsborg ett bra frisparksläge och Simon Lundevalls boll nådde Jon Jönssons huvud men han fick inte ner bollen och fick se den segla över.

Halvleken bjöd inte på några större chanser åt något håll även om Daniel ”DG” Gustavsson ville haft frispark strax utanför straffområdet när han blev fälld, men fick inget gehör av domare Lindgren. Första halvlek slutade 1-0 till GIF Sundsvall.

Andra halvlek skulle få ett annorlunda ansikte och med Elfsborg som ville framåt och skulle också ganska så snabbt få utdelning när Issam Jebali blev nedriven i straffområdet och denna gången pekade domaren på samma straffpunkt som i första. Issa förvaltade straffen själv utan problem och det var likaläge. Elfsborg passade på att byta in Viktor Prodell istället för Per Frick, där historien har en stor tradition. Faktum är att Viktor Prodell har stänkt in 5 mål på just GIF Sundsvall i den gulsvarta tröjan. Det skulle dock vara hemmalaget som skulle ta ledningen med 2-1 i den 56:e minuten.

Tyvärr blev det inga mål för inbytte Viktor Prodell eller Jesper Karlsson som också byttes in som offensivt vapen, GIF Sundsvall vann matchen med 2-1.

Efter matchen sa manager Jimmy Thelin såhär till Cmore:
– Första halvleken är vi lite passiva men vi är bättre i andra. Vi förtjänar att få med oss en poäng. Spelarna går för fullt men det räcker inte idag. Vi har grepp på Sundsvall och vi visar karaktär och går för fullt men det blir inga poäng.

GIF Sundsvall – IF Elfsborg 2-1 (1-0)

Mål: Romain Gall (7′, 56′), Issam Jebali (52′)
Varning, Sundsvall: 
Varning, Elfsborg: 
Sålda biljetter: 3278
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (c)- Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Rami Kaib (87′), Robert Gojani, Per Frick (52′), Simon Olsson (82′), Alex Dyer
Ersättare: David Olsson, Ibrahim Dresevic (87′), Jesper Karlsson (82′), Emir Bajrami, Christopher McVey, Viktor Prodell (52′), Arian Kabashi

Huvudpartners Officiella sportleverantörer