I U16-serien var det bortamatch mot serietvåan IK Zenith som väntade, en tuff bortamatch i Göteborg. 

I den nationella U16-serien stod Elfsborg för en härlig insats under förra helgen när Sjömarkens IF besegrades med klara 4–1. Nu var det en tuffare uppgift som väntade, serietvåan IK Zenith som gått riktigt starkt i säsongsinledningen. Fyra segrar och en förlust, samtidigt som Elfsborg hade tre vinster och fyra förluster på de sju första matcherna. En haltande tabell, men viktigt för Elfsborg att försöka jaga ikapp lagen framför.

Därför blev dagens match en riktigt härlig tillställning för gulsvart. Elfsborg tog tag i spelet och straffade hemmalaget nämligen omgående när Said Ali satte 1–0 efter tjugo minuter. Tio minuter senare kunde Kevin Strand göra sitt första mål för dagen, vilket resulterade i ledning med 2–0 in i pausvilan.

Strand var tvåmålsskytt i förra matchen mot Sjömarken, så även i denna match mot Zenith. 3–0 gjorde han i 53′ minuten, sedan rullade det på. Zenith försökte skapa målchanser och reducering, men Elfsborg höll tätt. Istället kunde Abdirahman Abdi göra 4–0 och 5–0 innan matchen blåstes av.

En härlig seger som tog Elfsborg upp på andraplats i tabellen efter åtta matcher spelade. Nästa match är 26 maj mot IFK Uddevalla på Borås Arena 2.

IK Zenith – IF Elfsborg 0–5 (0–2)

Mål: 0–1 Said Ali 19′, 0–2 Kevin Strand 31′, 0–3 Kevin Strand 52′, 0–4 Abdirahman Abdi 68′, 0–5 Abdirhaman Abdi 82′

Startelva: 23. Max Helge (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Amer Jusic, 4. Teodor Svensson, 5. Yamin Souayeh, 6. Mohamed Adam, 7. Besfort Zeneli (K), 9. Kevin Strand, 11. Abdirahman Abdi, 12. Said Ali, 14. Edon Goq
Ersättare: 13. Zakkar Alissa, 15. Oscar Gustafsson, 16. Carl Nilströmer, 30. Alex Oscar Edward Rahm