180512 Elfsborgs tränare Jan Mian under fotbollsmatchen i U19 Allsvenskan mellan Elfsborg och Kalmar den 12 maj 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

U19 föll mot Blåvitt på Kamratgården

Publicerad: 2018-05-19 21:49

Även för IF Elfsborgs U-trupp stod västsvenskt derby mot IFK Göteborg på schemat, denna gång på bortaplan. 

Återigen var det dags för match i U19 Allsvenskan Södras vårserie, nu var det Elfsborg som gästade Kamratgården och IFK Göteborg stod som värdar för lördagens match. Elfsborg kom till matchen med två raka vinster, bortaseger mot Helsingborgs IF samt senaste segern mot Kalmar FF på hemmaplan. Elfsborg låg inför matchen på en femteplats med tolv inspelade poäng på sju matcher, medan IFK Göteborg låg på en åttondeplats med nio inspelade poäng på sex matcher.

Det var en tämligen jämn match som utspelades på Kamratgården, två lag som ville ha boll och straffa motståndarna på bolltapp och omställningar men Elfsborg kunde man inte riktigt känna igen i första halvlek. Gulsvart önskade att komma ut starkt, pressa IFK Göteborg och skapa målchanser – men det lyckades inte. Efter 13 minuter kom en kalldusch när hemmalaget fick en straff mot sig.

Elfsborg behövde sedan prata igenom i paus vad som saknades i det egna spelet vilket gav resultat spelmässigt, men inte resultatmässigt. Andra halvlek genomfördes på ett mycket bättre sätt, presspelet fungerade mer tillfredsställande och gästerna kunde skapa tre-fyra riktigt heta chanser. Något av dessa borde resulterat i mål, men Elfsborg fick inte hål på IFK-målvakten Isak Hjertén. Matchen slutade 1–0 till hemmalaget och Elfsborg får jaga vidare efter poäng.

Nästa match för Elfsborg är mot Falkenbergs FF den 26 maj, denna gång på hemmaplan.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 14′

Truppen: Tim Rönning, Camil Altun, Aleksandar Ceganjac, Jacob Ejerblad, Marcus Ejerblad, Joakim Engström, Eduart Iljazi, Prince Isaac Kouame, Danijel Ramadanovic, Samuel Rundqvist, Jesper Sandberg Hesselgren, Makwan Sawsani, Filip Schyberg, Tim Stålheden, Anton Thorsson, Joel Wiktorsson, Adrian Zeka, Nattnael Zerai

Huvudpartners Officiella sportleverantörer