180520 Elfsborgs spelare under en vattenpaus under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg och Trelleborg den 20 maj 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Osannolikt matchresultat i Falkenberg

Publicerad: 2018-05-27 23:33, Uppdaterad 2018-05-27 23:35

En smått osannolik match utspelade sig i Falkenberg när Elfsborg kryssade mot FFF. 

Solen sken, Elfsborg åkte till Falkenberg och det var match mot jumbon i tabellen. Det var bortalaget som tog tag i spelet, tog ledningen redan efter fem minuter genom Jack Cooper Love, en viktig ledning och Elfsborg kunde spela mer avslappnat. Det mesta stämde – 2–0 gjorde Noah Söderberg efter 32 minuter, Cooper Love gjorde 3–0 bara tre minuter senare och precis före halvtidsvilan kunde Musa M’Benga göra 4–0.
– Vi gjorde en fantastisk första halvlek, vi skapade mängder av chanser och kunde nog gjort 5-6 mål men vi var väldigt nöjda med en fyramålsledning, säger tränare Tony Lundqvist.

Sedan händer något overkligt. I andra halvlek dröjde det bara åtta minuter innan Falkenberg sköt ett skott som gick in i mål. Elfsborg trummade vidare, skapade chanser men bollen ville inte in, istället kunde Tito Eyakola i hemmalaget göra 2–4 i 62′ minuten. Gulsvart fortsatte, bollen ville dock inte in och Eyakola kunde göra 3–4 i 77′ och strax därefter även sätta 4–4 i 80′ minuten. Ett högst förvånat Elfsborg fick nöja sig med oavgjort, trots att de spelade bra även under hela andra halvlek.

Tränare Tony Lundqvist ger sin syn på matchen:

– Det är en väldigt konstig match där vi står för en fantastisk insats såväl i första som andra halvlek. Mellan deras mål har vi också många chanser, men istället gör de mål på alla chanser de får. De gör 1–4, sedan gör vi ett misstag till 2–4, det blir lite oro och helt plötsligt har de 4–4. Det blev som det blev, vi är varken de första eller sista som kommer råka ut för det, vi får jobba vidare, men visst känns det konstigt när vi är spelmässigt överlägsna men ändå tappar en fyramålsledning.

Elfsborg har nu 13 poäng på de nio inledande matcherna. Det kommer bli ett tajt race för att bli topp sju. Till tredjeplatsen är det bara tre poäng, men till niondeplatsen är det också tre poäng. Sju lag inom sex poäng som gör upp om fem platser för att gå till A-slutspel.
– Vi har satt oss i en tuff sits men vi ska försöka greja detta, vi får jobba vidare och ta match för match, avslutar Tony.

Falkenbergs FF – IF Elfsborg 4–4 (0–4)

Mål: 0–1 Jack Cooper Love  5′, 0–2 Noah Söderberg 32’,  0–3 Jack Cooper Love 35’, 0–4 Musa M’Benga 43’, 1–4 Lorik Ademi 53’, 2–4 Tito Eyakola 62’, 3–4 Tito Eyakola 77’, 4–4 Tito Eyakola  80’

31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Ornel Makindu, 14. Viktor Widell, 15. Endrit Kutllovci, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 1. Jacob Löngårdh, 2. Rasmus Swahn, 12. Arbnor Shabani, 13. Victor Gustafsson, 17. Kevin Strand, 18. Johannes Abdulahad

Huvudpartners Officiella sportleverantörer