Västderby på Prioritet Serneke Arena när Elfsborg gästade IFK Göteborg i U16 Nationell serie. 

Elfsborg åkte på torsdagen till Prioritet Serneke Arena för bortamatch mot IFK Göteborg i U16 Nationell Serie. Hemmalaget jagade poäng då de hade en poäng på de senaste fyra matcherna. Innan dess hade de tre raka segrar så de var sugna på att bryta den trista sviten. Elfsborg å sin sida hade inför matchen vunnit tre matcher stort och hade hela 14-2 i målskillnad på dessa tre.

Det blev en tämligen tajt och jämn drabbning resultatmässigt denna torsdag, men det var Elfsborg som fick en drömstart. Redan efter fyra minuters spel kunde Kevin Strand göra 1–0 till Elfsborg och vind i seglen direkt för bortalaget. Den ledningen skulle stå sig ändra till halvtimman spelad då IFK Göteborg kunde kvittera. Det såg ut att gå mot ett oavgjort resultat i halvtid men då kunde Abdirahman Abdi göra 2–1 till Elfsborg, bara fem minuter från paus.

I andra halvlek var det sedan IFK Göteborg som skulle jaga kvittering, något som också resulterade i 2–2 bara sju minuter in i andra halvlek. Efter det blev det sedan inte fler mål och Elfsborg och Göteborg fick därmed dela på poängen denna torsdag.

Elfsborg är fortsatt serietvåa efter denna match i en haltande tabell. Nästa match i U16 är den 17 juni mot Skoftebyns IF på bortaplan.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 2–2 (1–2)

Mål: 0–1 Kevin Strand 4′, 1–1 29′, 1–2 Abdirahman Abdi, 2–2 52′

Startelva: 1. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 2. Carl Nilströmer, 3. Arvid Skantz, 4. Yamin Souayeh, 5. Teodor Svensson, 6. Mohamed Adam, 7. Besfort Zeneli (K), 9. Edon Goq, 11. Abdirahman Abdi, 12. Said Ali, 18. Kevin Strand
Ersättare: 8. Oscar Gustafsson, 13. Isaac Antonsson, 14. Zakkar Alissa, 15. Stefan Ceganjac, 16. Amer Jusic, 17. Måns Karlsson