Det blev en målfest utan dess like när Elfsborg gästade Skoftebyn på söndagseftermiddagen. 

Vårens möte mellan dessa båda lag slutade med en övertygande seger för Elfsborg med 4–0. En målglad historia, men målsnålt i jämförelse med söndagens match när lagen drabbade samman på Almagärdet i Trollhättan. Elfsborg rivstartade och Besfort Zeneli fick hål på hemmalaget redan efter sex minuter. När kvarten var spelad gjorde Arbnor Shabani 0–2 och drömöppningen var ett faktum. Då vaknade hemmalaget. 1–2 i 25′ minuten, därefter kom en mardrömsperiod på mindre än en kvart. 2–2 satt med halvtimman spelad, sju minuter senare lyckades också hemmalaget ta ledningen. Precis i slutet av första halvlek lyckades dock Elfsborg återigen göra ett mål när Kevin Strand gjorde 3–3 i 45′ minuten.

I andra halvlek var det hemmalaget som rivstartade och innan det ens gått två minuter var det hemmaledning igen. Sedan lade sig målproduktionen från bägge lag ända fram till det var tio minuter kvar. Elfsborg jagade givetvis kvittering och i 83′ minuten kunde Shabani göra sitt andra mål för dagen till 4–4. Målet gav energi och i 88′ minuten gjorde även Strand sitt andra mål. Ledningen återtagen med bara minuter kvar att spela, men Skoftebyn ville annat. På stopptid kunde sedan hemmalaget kvittera till 5–5 vilket också var slutresultatet.

Elfsborg går därmed ifrån matchen med en poäng, vilket tar laget till en fjärdeplats i tabellen. Laget är nu spellediga fram till 28 juli i tabellen, sommarledighet med egen träning kommer genomföras innan laget träffas inför Gothia Cup igen i mitten av juli.

Skoftebyns IF – IF Elfsborg 5–5 (3–3)

Mål: 0–1 Besfort Zeneli 6′, 0–2 Arbnor Shabani, 1–2 25′, 2–2 30′, 3–2 37′, 3–3 Kevin Strand 45′, 4–3 47′, 4–4 Arbnor Shabani, 4–5 88′, 5–5 90′

Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Johannes Abdulahad (K), 3. Måns Karlsson, 4. Arvid Skantz, 5. Teodor Svensson, 6. Besfort Zeneli, 7. Isaac Antonsson, 9. Arbnor Shabani, 11. Kevin Strand, 12. Amer Jusic, 14. Andrés Lindberg
Ersättare: 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 13. Adrian Hugg, 15. Max Sandberg, 16. Rikard Almgren