180708 Elfsborgs Viktor Prodell jublar med lagkamrater efter matchen framfšr fansen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan …rebro och Elfsborg den 8 juli 2018 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119

Viktor Prodell matchhjälte mot Örebro

Publicerad: 2018-07-08 21:56, Uppdaterad 2018-07-08 22:48

Mitt i den glödheta VM-fotbollen startade Allsvenskan om för hösttermin när Elfsborg hade tagit sig till Närke och möte med Örebro SK. Elfsborg som inte tagit poäng sedan 2012 bröt den dystra sviten när Viktor Prodell blev matchhjälte med sina två mål.

Elfsborg kom till start utan Daniel ”DG” Gustavsson som fick kasta in handduken med sjukdom och Alex Dyer fick vikariera som högerback (med bravur) i dagens uppställning då både Christopher McVey och Jesper Manns fanns på skadelistan. Både Örebro och Elfsborg började omstarten av Allsvenskan ganska piggt och man ville visa sig från sin bästa sida redan från start i solgasset på Behrn Arena. Issam Jebali var på spelhumör och hade efter redan ett par minuter en nick som dock gick en bit över. En trevlig start av den tunisiske bolltrollaren som ville visa vad han kunde. En annan som var på spelhumör var Simon Lundevall som på sin vänsterkant fick till ett fint skott efter en knappt spelad kvart men bollen gick en bit utanför. Mitt in i halvleken kom Elfsborgs bästa chans när ”Ishi” spelade in på direktpass från sin högerkant, avancerade och serverade Issam Jebali som lossade bössan men Örebros målvakt stod i vägen även denna gång. Örebro saknade inte chanser men Kevin Stuhr Ellegaard visade vilken erfaren keeper han är och styrde undan de farligaste chanserna. Mållöst första halvlek men det hängde mål i luften, för båda lagen.

Samuel Holmén sa såhär till Cmore i paus:
– Vi gör en bra första halvlek, vi pressar dem högt. Vi behöver ta lite bättre beslut i andra halvlek.

Mål skulle komma men det var hemmalaget som jublade först när man satte ett snyggt ledningsmål i matchminut 51. Elfsborg som inte hade tagit poäng på Behrn Arena ville visa att man slipat på höstformen och åt sig ikapp i matchen och hade faktiskt en boll inne i mål på en hörna men assisterande domaren hade hittat gruff i straffområdet och smolk i bägaren för Elfsborg med fortsatt underläge, men bara tillfälligt…

Rami Kaib, på sin trogna plats på vänsterbacken testade skott som Örebros målvakt hade bekymmer med och hemmamålvakten skulle få upprepa sig när Alex Dyer störtade fram och sköt från nära håll. Mål trodde de flesta men Oskar Jansson ville inte släppa bollen förbi sig denna gången heller. Elfsborg växlade upp och bytte in Jesper Karlsson och Viktor Prodell. Den sistnämnde vet vi har en näsa för mål och kunde även kvittera i de 84:e minuten och det var kvitterat.  Knappt hade måljublet från Guliganerna uppört när nästa strut från Viktor Prodell kom och Elfsborg hade vänt på mindre än 90 sekunder. Örebro kom inte till några farligheter i slutet på matchen och Elfsborg börjar höstsäsongen med att packa in tre otroligt viktiga, tunga och välförtjänta poäng in i bussen tillbaka till Borås.

Manager Jimmy Thelin sa såhär efter matchen:
– Prestationen i dag är väldigt bra, och vi är väl värda att få med oss resultatet. Vi jobbar för varandra hela tiden, och precis som i tunga tider tidigare under säsongen visar vi prov på bra karaktär. Vi gläds med varandra och för fansen idag, och i morgon börjar vi fokusera på nästa match.

Om inhoppande matchhjälten Viktor Prodell säger Thelin såhär:
– Vi är otroligt glada för att Prodell är här och representerar Elfsborg på bästa sätt. Han har en fantastisk karaktär och står för ett riktigt bra inhopp och insats som bidrar starkt till den kollektiva insatsen.

Örebro SK – IF Elfsborg 1-2 (0-0)
Mål: Kennedy Igbonananike (51′), Viktor Prodell (84′, 85′)
Varning, Elfsborg: Simon Lundevall, Alex Dyer
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter:
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Alex Dyer, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani (76′) – Stefan Ishizaki (66′), Samuel Holmén, Simon Olsson, Simon Lundevall (90′) – Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Mattias Özgün, Jon Jönsson (90′), Per Frick, Jesper Karlsson (66′), Emir Bajrami, Viktor Prodell (76′)

Huvudpartners