180723 Elfsborgs Joakim Nilsson och Norrköpings David Moberg Karlsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Norrköping och Elfsborg den 23 juli 2018 i Norrköping. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN / Cop 111

Tajt uddamålsförlust mot Norrköping

Publicerad: 2018-07-23 23:21

Efter en tuff inledning av matchen där Norrköping gjorde vad som senare skulle visa sig bli dagens enda mål föll IF Elfsborg med uddamålet på Östgötaporten.

Matcherna mellan IFK Norrköping och IF Elfsborg har de senaste åren varit hejdlöst underhållande, spännande och allt som oftast slutat med seger för gulsvart. Inledningen på årets bortamöte mot Peking lämnade kanske mer att önska för gästernas del, men full fart och rejäla tag var det i vilket fall från första till sista sekund.
Norrköping inledde bäst och tryckte ner Elfsborg i matchens inledningsskede, och redan efter åtta minuter kunde hemmalaget ta ledningen genom Arnor Sigurdsson ur en svår vinkel förbi Kevin Stuhr Ellegaard.
En jobbig start såklart för di gule, men trots den omgående uppförsbacken repade man klart mod i den tryckande värmen på Östgötaporten och spelade sig in i matchen. Efter drygt 20 spelade minuter hade man även tagit över och höjde sitt spel avsevärt. Det var på vänsterkanten med Rami Kaib och Simon Lundevall det hände och flera gånger om var det nära att de riktigt feta målchanserna uppstod, men de kom senare i den första halvleken. 

Närmast ett kvitteringsmål var Issam Jebali två gånger om som först var väldigt nära att komma helt fri med målvakten, men antingen så blev Issam tacklad eller så ramlade han, men varken mål eller straff blev det inte. Andra gången Jebali hade möjlighet till nätrassel var i halvlekens slutsekunder då bollen damp ner vid Elfsborgs nummer 11’s fötter efter hörna, men avslutet gick dessvärre en bit över målramen.
Samuel Holmén hade den bästa chansen av dem alla för IFE:s del under de första 45, men det låga skottet som såg ut att gå in fantomräddades av Norrköpings målvakt Isak Pettersson.
Första halvlek kunde efter visslan summeras som så att lagen dominerade varsin halva, Norrköping den första och Elfsborg den andra. Men några fler mål än det enda blev det inte. 

Elfsborg genomförde ett byte i paus och ersatte Alex Dyer med Jesper Karlsson, men inget av lagen verkade i inledningen av den andra halvleken kunna ta tillvara på energin från den första. Spelet var betydligt mer tillknäppt och böljandet uteblev under den första kvarten. Men efter att timmen var slagen lossnade det och man kunde känna igen matchbilden från första halvlek, två väldigt jämnstarka lag som båda gick för att vinna matchen. I den 77:e minuten tvingades Daniel Gustavsson till att byta och in kom comebackande Jesper Manns som efter ett par tuffa månader med rehabträning äntligen fick befinna sig på en allsvensk fotbollsplan igen.
Närmare än en Simon Lundevall i relativt fritt läge inne i straffområdet men med ett helt gäng Norrköpingsspelare runtom sig kom aldrig Elfsborg en kvittering. En tajt, tuff match slutade med en tung uddamålsförlust, dessvärre ett trendbrott för Elfsborg på bortaplan mot IFK Norrköping.

Manager Jimmy Thelin analyserande förlusten på den efterföljande presskonferensen:
– Det jag är mest besviken på är hur vi inledde matchen, vi vet vilket bra lag Norrköping är och vad de är kapabla till på hemmaplan. Vi har kapacitet till att matcha dem betydligt mer än vi gjorde i början, men trots den inledningen tycker jag att vi växte in i matchen och jämnade ut det i andra halvlek. Vi försökte gå för det i slutet, men nådde tyvärr inte ända fram, säger Jimmy Thelin.

IFK Norrköping – IF Elfsborg 1–0 (1–0)
Mål:
1-0 (8) Arnor Sigurdsson
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Daniel Gustavsson (77), Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani (71) – Alex Dyer (45), Samuel Holmén, Simon Olsson, Simon Lundevall – Issam Jebali.
Ersättare: David Olsson (mv), Jesper Manns (77), Jon Jönsson, Emir Bajrami, Jesper Karlsson (45), Viktor Prodell (71), Arian Kabashi
Varning, Norrköping: Jon Gudni Fjoluson
Varning, Elfsborg: Ibrahim Dresevic, Daniel Gustavsson
Publik: 8 853

Huvudpartners Officiella sportleverantörer