180506 Elfsborgs Ibrahim Dresevic under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 6 maj 2018 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

IF Elfsborg förlänger med Ibrahim Dresevic

Publicerad: 2018-07-30 18:55

IF Elfsborg och Ibrahim ”Ibroo” Dresevic är överens om en kontraktsförlängning som knyter spelaren till föreningen över säsongen 2022.
– Det känns som en belöning och ett kvitto på att Elfsborg tror på mig. Nu vill jag fortsätta utveckla mitt spel och sikta på att vinna titlar i framtiden tillsammans med mina lagkamrater, säger Dresevic.

Ibrahim ”Ibroo” Dresevic kom till IF Elfsborg som 14–åring och gick igenom hela föreningens ungdomsverksamhet tillsammans med bland annat nuvarande lagkamraterna i A–laget Rami Kaib, Simon Olsson, Rasmus Rosenqvist och David Olsson.
Som 18–åring var Ibroo med i det U19–lag lag som gick till slutspel i UEFA Youth League och mötte Real Madrid på Borås Arena inför knappt 7000 åskådare. Efter det Europaäventyret tog sig mittbacken Dresevic säsongen 2016 in i A–truppen som lärling för att i slutet av september samma år bli permanent uppflyttad, samtidigt som Rami Kaib och Simon Olsson.
Den allsvenska debuten kom faktiskt tidigare än uppflyttningen, närmare bestämt i hemmamatchen mot Kalmar (1–1) den 10 september 2016, då Ibroo startade i mittförsvaret tillsammans med Joakim Nilsson.
Nu skrivs nästa kapitel i historien om Ibrahim Dresevic och IF Elfsborg då 21–åringen och föreningen har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fyra och ett halvt åren. 

– Det betyder väldigt mycket för mig och min familj att ha förlängt mitt kontrakt med Elfsborg. Det känns riktigt bra att det blev så långt, så nu kan jag fokusera både kort– och långsiktigt. Jag känner en trygghet i att veta att jag får stanna här, men jag kommer inte slappna av utan börja jobba ännu hårdare med att utvecklas för min del och för lagets del, säger Ibrahim Dresevic.
Årets säsong, den första under ledning av Jimmy Thelin, har än så länge inneburit tolv spelade matcher för Ibroo varav elva har varit från start. Den omtalat tekniskt briljante mittbacken har i ett närmast rekordartat tempo vuxit in i rollen som startspelare och imponerar vecka efter vecka med sitt fokuserade defensiva arbete kombinerat med intelligent offensivt spel.
– När jag fick chansen så tycker jag själv att jag tog den, och sedan dess har det gått bättre och bättre. Jag har blivit mer bekväm i min roll, tagit för mig och har blivit mer fokuserad i mitt spel. Det är nog just fokusen som har förbättrats mest om man jämför med tidigare år, och att jag har blivit mer rejäl i mitt försvarsspel, säger Ibroo. 

Efter att ha vunnit det mesta på U–nivå med IF Elfsborg har Ibrahim Dresevic saker klara för sig i framtiden; han vill vinna titlar med gulsvart.
– Mitt fokus ligger enbart på att göra det bra med Elfsborg och vad som händer i framtiden är inget som jag tänker på nu, så det är rätt lätt att prata om vad man vill uppnå med laget. Jag vill försöka vinna titlar, allra helst allsvenskan såklart, och sen få vara med om ett eller flera Europaäventyr med Elfsborg. Jag ser väldigt mycket fram emot framtiden, säger Ibrahim ”Ibroo” Dresevic.

 MANAGER JIMMY THELIN OM IBRAHIM DRESEVICS FÖRLÄNGNING

– Ibroo är en produkt av vår fina ungdomsverksamhet, vilket i sin tur innebär att han är en del av det som är viktigt för IF Elfsborg och vår publik. Han är en egenfostrad spelare som har tillräckligt hög potential för att prestera i en klubb som aldrig är nöjd, och det enda sättet för att kunna fortsätta med det är att hela tiden bli bättre. Ibroo har stor utvecklingspotential och vi tror på honom och vet att han är beredd att göra det hårda jobb som krävs.

KLUBBCHEF STEFAN ANDREASSON OM IBRAHIM DRESEVICS FÖRLÄNGNING

– Ibroo har sedan han flyttades upp i A-truppen tagit steg i sin utveckling, inte minst säsongen 2018 under Jimmy Thelins ledning. Vi har haft en dialog under en längre tid med Ibroo och nu känns det väldigt bra att vi är överens om ett avtal som sträcker sig över säsongen 2022.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer